Diverse

Stii cum sa alegi un fotograf pentru nunta?

Cand ne pregatim pentru nunta, trebuie de asemenea sa luam in vedere si angajarea unui fotograf nunta profesionist, iar alegerea acestuia poate fi destul de dificila.

Pentru acea zi speciala ai grija sa nu tai prea mult dn bugetul alocat fotografului, deoarece munca lui inseamna aminitiri tangibile pentru tine si nu vrei sa iti para rau mai tarziu. Ai o singura sansa sa alegi fotograful potrivit, tocmai de aceea este foarte important sa faci si putina munca de cercetare inainte de a-l alege.

Inainte de a incepe sa cauti un fotograf nunta profesionist, trebuie sa te decizi si asupra stilului pe care-l vrei pentru fotografii, cum vrei sa fie surprinse momentele si ce fel de fotografii vrei(artistice, normale, profesionale sau simple) si abia pe urma poti incepe sa cauti. Este indicat sa cauti un fotograf creativ care gaseste cele mai bune momente pentru a fotografia, un fotgraf care sa surprinda detaliile exact cum sunt in acel moment. Cu siguranta doresti un album plin de viata, nu doar o simpla colectie de poze. Nu toti fotografii profesionisti stiu sa surprinda momentele cum o fac fotografii de nunta. Fotografia de nunta difera, creativitatea si spontaneitatea sunt calitati ce orice fotograf nunta le are, pe cand un fotograf artistic e condus doar de creativitate. De ce ajuta spontaneitatea? Pentru ca mireasa o singura data arunca buchetul, pentru ca o singura data este luata de acasa de mire si pentru ca aceasta intreaga zi este una speciala.

Pentru nunta iti vei dori un fotograf care e familiarizat cu agitatia acelei zile, vrei pe cineva care sa ia initiativa si sa se miste printre invitati, fotografiind, nu vrei pe cineva caruia sa ii dai instructii ce si cand sa fotografieze. Tine cont de faptul ca un fotograf nunta profesionist este axat pe anumite stiluri, iar daca tu vrei un album care sa imbine traditionalul cu fotografiile tip reportaj, acest aspect trebuie discutat dinainte pentru a te asigura ca fotograful stie despre ce vorbesti si ca a inteles ceea ce-ti doresti.

La ce sa ne uitam in special la un fotograf nunta?

Principalul lucru ce trebuie luat in vedere este experienta acestuia, iar experienta este cel mai bine vazuta printr-un portofoliu. Un fotograf nunta fara portofoliu putem spune ca nu are experienta. Datorita tehnologiei, in ziua de azi orice fotograf ar trebuie sa dispuna de un website si un portofoliu online. Trage o privire prin portofoliu, vezi daca albumele create de el la nuntile anterioare te satisfac, iar daca da, atunci se pare ca ai gasit persoana potrivita. Daca doresti un album tip reportaj, uita-te aleatoriu la un album si vezi daca dupa ce l-ai vizionat ai simtit intr-adevar ca ai trait acea zi.

In concluzie, intalneste-te, discuta cu fotograful, cere-i un portofoliu, verifica preturile, iar decizia sa o iei in functie de calitatea muncii sale si nu dupa pret. Este important sa gasesti un fotograf nunta care are ochiul format pentru astfel de evenimente, iar cum ai o singura sansa pentru a surprinde acele momente, asigura-te ca alegi persoana potrivita.