Casa

Motivele pentru care ar trebui sa alegi caloriferele electrice de perete ca sursa de incalzire

Sunteti in cautarea unor solutii de incalzire eficiente si in acelasi timp accesibile? Bugetul si timpul nu va vor ajuta sa testati varietatea de solutii de incalzire disponibile pe piata insa va puteti orienta catre caloriferele electrice de perete. De ce calorifere electrice de perete si nu alte ansamble? Pentru ca indeplinesc multe dintre doleantele solicitantilor, printre ele numarandu-se si cele doua enuntate anterior, eficienta si pretul de achizitie extrem de scazut.

Printre altele, caloriferele electrice sunt ansamble termice de mici dimensiuni dar cu o putere calorica ridicata. Se pot utiliza atat in camere cu o suprafata scazuta cat mai ales in camerele de mari dimensiuni, puterea lor deosebita oferindu-va un confort termic deosebit.

Utilizarea unui calorifer electric de perete este extrem de facila si nu implica nicio cunostinta anume in domeniul electric sau energetic. Dat fiind montajul simplu si rapid, fiind necesara doar o simpla conectare la o sursa de energie electrica, utilizarea unui calorifer electric este o joaca de copii si se limiteaza la pornirea aparatului si adaptarea temperaturii ambientale cu ajutorul termostatului. In functie de temperatura aleasa, termostatul este capabil sa conduca sistemul catre un consum de energie electrica scazut datorita pauzelor de functionare.

Un avantaj major al caloriferelor electrice de perete se refera la spatiul ocupat intr-o incapere. Fata de o soba, de un calorifer obisnuit sau o centrala termica amplasata intr-o incapere separata, aceste calorifere electrice se monteaza pe un perete si au dimensiuni nesemnificative. Pentru a economisi si mai mult spatiu, puteti monta caloriferul la o inaltime variabila, suspendarea sa aducand de la sine posibilitatea utilizarii spatiului de la sol in vederea amplasarii unui alt element de decor.

Functionarea pe baza de curent electric nu este doar eficienta ci si ecologica, poluarea fiind in acest caz inexistenta. Comparand caloriferele electrice cu alte solutii de incalzire pe diversi combustibili, remarcam o diferenta semnificativa care va plasa proprietarul in randul utilizatorilor eco.

Din fericire pentru cei care s-au decis sa investeasca in calorifere electrice de podea, magazinele ne ofera si o varietate semnificativa, un alt avantaj al acestor ansamble in fata concurentei. Categorisirea lor se face in functie de dimensiuni, puterea efectiva sau format. Alegerea unui model optim pentru camera voastra ar trebui sa se faca in primul rand in functie de puterea efectiva de lucru si abia apoi in functie de forma sau design.

Nu in ultimul rand, un motiv suplimentar pentru care ar trebui sa investesti in calorifere electrice de perete si nu in alte ansamble este siguranta. Montat corect, un calorifer electric nu prezinta niciun pericol de incendiu sau electrocutare. In plus, nici copiii nu vor avea de suferit daca in incaperea lor se regaseste un astfel de ansamblu de incalzire, montajul pe perete si protectia speciala oferindu-va garantia ca micutii nu se vor lovi de el si nici nu vor suferi diverse arsuri accidentale.

One Response

  1. Georgiana 30 septembrie 2017