Cugetari

Pasiunea si zambetul – trasaturi ale carismaticului

3. Sunt pasionati si arata

Oamenii carismatici tind sa fie destul de pasionati de ceea ce cred ei. Aceasta pasiune ii motiveaza pe cei din jurul lor sa actioneze.

Stiintele comportamentale au aratat ca emotiile puternice pot fi contagioase. Un cercetator proeminent in acest domeniu, Dr. Elaine Hatfield, a realizat mai multe studii care arata modul in care oamenii „apuca” emotiile celorlalti.
De exemplu, daca aveti un prieten care este mereu critic fata de toata lumea, in curand veti critica alte persoana. De asemenea, a fi in jurul valorii cuiva  care este pasionat si optimist este de natura sa va inspire sa ganditi si sa va comportati in acest fel, de asemenea.

4. Sunt abordabile

Persoanele carismatice sunt adesea vazute ca fiind calme si abordabile. Cei mai multi oameni ar prefera sa se increada si sa se apropie mai mult de tine daca te percep sa fii cald.

Potrivit dr. Robert Zajonic, muschii faciale se contracta pentru a produce un zambet care permite cresterea fluxului de sange catre creier care scade temperatura creierului si produce sentimente de placere si de fericire.

Studiile au aratat, de asemenea, ca zambetul este legat de modul in care cineva este accesibil si competent. Vrei sa-ti perfecti abilitatile carismatice, apoi sa zambesti.