Casa

Cum se curata elementele din fier forjat?

Desi este rezistent, mobilierul din fier forjat se poate murdari daca nu este intretinut cum se cuvine. Pana si un mobilier din fier forjat conceput pentru amenajarea exteriorului casei trebuie ingrijit din cand in cand. Praful si mizeria depusa il plaseaza intr-un con de umbra. Pentru a nu estompa eleganta si rafinamentul emanat de mobilierul din fier forjat, tine cont de urmatoarele sfaturi pentru eliminarea petelor de mizerie de pe fierul forjat.

1. Sterge zonele ce prezinta pete cu otet de vin alb (integral). Petele de pe mobilierul din fier forjat pot fi indepartate daca le freci cu o carpa imbibata in ulei. Atat otetul, cat si uleiul inmoaie mizeria de pe fierul forjat, curatandu-l practic. Astfel reusesti sa redai stralucire mobilierului din fier forjat, fara sa folosesti solutii ce l-ar putea afecta.

2. Foloseste lamaie. Lamaia, bogata in acid ascorbic, vitamina C, actioneaza foarte bine asupra fierului forjat, plin de mizerie. La fel ca otetul, lamaia este astrigenta, curata foarte bine, dizolva petele de mizerie. Iti ia putin timp, nu trebuie sa platesti mult pentru asta si rezolvi problema.

3. Foloseste o pasta de bicarbonat si apa. Bicarbonatul este cunoscut pentru proprietatile sale de inlaturare a microbilor, mizeriei. Este folosit chiar si pentru inalbirea dintilor. Astfel, combina suficient bicarbonat cu apa. Ingredientele trebuie sa fie alese de asa maniera incat, pasta obtinuta, omogena, sa fie aplicata pe petele de mizerie de pe fierul forjat. Lasand pasta sa actioneze putin timp, spala apoi mobilierul din fier forjat si ai sa constati ca petele au disparut.

4. Foloseste o perie de sarma, smirghel sau nisip foarte fin si fii gentil in miscari. Nisipul, smirghelul sau peria de sarma sunt foarte bune pentru a indeparta mizeria impregnata in fierul forjat, care aparent nu cedeaza la nicio substanta de curatare. Dupa ce ai apelat la una dintre aceste metode, freaca fierul forjat cu ulei sau otet, ambele variante dau rezultate.

Totusi, ca sa nu te chinui atat de mult frecand la petele de mizerie de pe fierul forjat, foloseste o copertina care sa protejeze mobilierul de praf si mizerie atunci cand nu este folosit si procedeaza asa la toate amenajarile din fier forjat destinate spatiului esterior al casei.

Daca il speli cu solutii speciale, asigura-te ca nu exista apa pe suprafata mobilierului din fier forjat, sterge-l foarte bine.