Timp Liber

Misterele Muzeului Trovantilor

De cele mai multe ori, cand vine vorba de muzee, cei mai multi se gandesc la lucruri plictisitoare, care in mod sigur nu le vor starni interesul si va fi o pierdere de timp. Insa acest lucru nu se aplica si la muzeul trovantilor din Valcea, un muzeu cu totul altfel decat ati vazut pana acum.

Este destul de probabil ca pana acum nici sa nu fi auzit de trovanti. Ei bine, aceastia sunt forme de relief foarte interesante, denumite popular si “pietre care cresc”. Trovantii sunt forme de relief destul de rare, insa pe cat de rare pe atat de interesante. Dimensiunile lor variaza de la cativa mm pana la aproape 5 m. Materialul din care sunt facute este reprezentat de acumulari de nisip si stratificari de gresii bogate in carbonat de calciu.

Interesul acordat de autoritati acestui tip de forme de relief s-a concretizat intr-un parc geologic, de fapt, unde exista panouri de informare pentru turisti prin care atat adultii cat si copii sa afle cat mai multe informatii care sa ii faca sa fie si mai interesati de ceea ce se intampla in natura.

Pentru momentul in care iti pregatesti vacanta asigura-te ca ai rezervat din timp un loc de cazare in apropiere de acest parc. Comuna Costesti nu se gaseste la mai mult de 16 km departare de Horezu, unul dintre cele mai frumoase orase din judetul Valcea. De ce sa iti cauzi cazare? Pentru ca in mod sigur in momentul cand vei fi ajuns la Valcea iti vei da seama cat de multe lucruri sunt de vazut si de facut in zona, in mod sigur vei dori sa stai mai mult de cateva ore.

Tot ce ai de facut este sa cauti de acum cazare Horezu sau pensiune Horezu, vezi cam care sunt ofertele disponibile in perioada in care vrei sa pleci si vezi care sunt cele mai bune oferte in ceea ce priveste cazarea, atat din punct de vedere al situarii in oras, cat si al conditiilor oferite. Cu cat mai multe informatii gasesti despre o pensiune, cu atat mai usor iti va fi sa iti dai seama cat de bine te vei simti in vacanta, ceea ce este pana la urma, lucrul care conteaza cel mai mult.