Diverse

Alegerea barcii de plantat momeala & doua sugestii de achizitie

navomodeleHai sa recunoastem, navele pentru pescuit nu sunt deloc ieftine, asa ca devine cu atat mai important sa ne luam timp suficient pentru a le alege, tinand deopotriva cont de optiunile si functiile variate ale tuturor modelelor disponibile. In ghidul de fata am acoperit cateva sfaturi utile cu privire la alegerea barcutei potrivite pentru nadit, impreuna cu doua sugestii destinate pescarilor care sunt intr-adevar interesati sa investeasca intr-un astfel de echipament.

Lansarea acestor barci plantat a reusit sa faca un lucru neobisnuit pana acum si anume sa imparta pescarii in doua categorii separate. Insa, pe oricare parte a gardului s-ar afla un pasionat de pescuit, el va afirma faptul ca navomodelul este un instrument extrem de valoros pentru plantarea momelilor, mai ales in cazul in care ele nu pot fi duse printr-o alta metoda in locul vizat.

In sensul sau general, barca pentru plantat este un dispozitiv usor de controlat de la distanta, in care se pot depozita deopotriva momelile clasice, dar si momeala in care este ascuns carligul pentru capturarea prazii. Exista numeroase modele pe piata din care puteti alege, unele fiind mai mici – a lor capacitate utila ajungand la un kilogram, nada fiind depozitata intr-un singur buncar, dar si altele mai mari. Cele Catamaran Lotus pot transporta peste sase kilograme intr-o singura calatorie.

Un prim sfat ar fi acela de a cauta un model protejat la alimentarea inversa si agatarea firelor la elice, acesta fiind mai putin susceptibil la a se incurca in buruieni sau moloz. De asemenea, tine cont de maniera in care ii poti schimba bateriile, daca este una facila sau nu. Un proces anevoios te va impiedica si pe tine sa folosesti mai des echipamentul in care ai investit un buget important.

Un alt aspect decisiv consta in gama de accesorii pe care o primesti din partea producatorului. Exista modele care vin deja echipate cu sonar (detector pentru pesti) incorporat, accesoriu util pentru pescarii aflati la inceput de drum. De ce spunem asta? Nu-i dificil de inteles faptul ca o persoana care nu a mai petrecut mult timp pe balta nu cunoaste zonele cele mai potrivite pentru nadit. In plus, s-ar putea ca sonarul sa va indrepte catre arii inca neexplorate de restul pescarilor aflati pe mal.

Cele mai ieftine modele sunt, evident, mai usoare si sunt construite pentru a conduce putina momeala in locul dorit. Pentru a-ti da seama cat de mult trebuie sa investesti intr-o barca de nadit, devine esential sa ai o idee clara asupra baltilor in care urmeaza sa pescuiesti. In general vorbind, cu cat barca este mai mare, cu atat motorul ei este mai puternic. In mod evident, un astfel de instrument va fi potrivit pentru apele mari, batute de vant, intr-un astfel de peisaj puterea optima si manevrabilitatea fiind trasaturile care vor putea face fata vanturilor puternice. Pe o balta deschisa este dificil sa ajungeti la locul dorit daca barca nu are dimensiunea potrivita, mai ales ca nu va doriti sa sfarsiti prin a va pierde dispozitivul in adancuri.

Un ultim aspect pe care trebuie sa il luati in seama este reprezentat de materialul din care este construita barca. Daca vrei ceva usor, insa durabil, atunci barca realizata din fibra de sticla cu rasini epoxidice o sa fie alegerea potrivita! Acestea fiind spuse, sa descoperim doua modele care au castigat, in anii care au trecut, pozitii privilegiate in topul pescarilor cu experienta:

Navomodel Delfin – are abilitatea de a stoca 1500 g cuva, de momeala, vine cu un transmitator, incarcator pentru transmitator, instructiuni complete de utiliare, garantie, dar si un video de instruire pentru a porni cu brio echipamentul. Raza sa de actiune este de 450 de metri.

Navomodel Star – raza de actiune a acestui model este de maximum 500 de metri, dispozitivul fiind controlat cu ajutorul unui microprocesor. Prin intermediul sistemului de protectie, navomodelul nu intampina riscul de a ramane blocat printre ierburile acvatice, designul Monococa oferindu-i un plus de stabilitate pe apa.