Cugetari

Meditatia iti dezvolta memoria

Un avantaj major al meditatiei consta in cresterea capacitatii de memorie de lucru. Memoria de lucru determina cat de multe informatii poate stapani si procesa sistemul nervos central in orice moment. Este ca si memoria cu acces aleatoriu intr-un computer.

S- a efectuat un studiu pentru a investiga efectul meditatiei active asupra capacitatilor de memorie de lucru ale indivizilor. Cercetatorii au participat la un exercitiu de meditatie de 45 de minute de doua ori pe saptamana. Dupa cateva saptamani, au inregistrat rezultatele si au descoperit ca capacitatea de memorie a respondentilor a crescut cu mai mult de 30%. Pune simplu; ar putea detine si procesa cu 30% mai multe informatii decat persoana obisnuita.

Studiul a demonstrat ca meditatia creste capacitatea memoriei de lucru. Cu o memorie de lucru mai mare, puteti prelua sarcini mai sofisticate si le puteti trata eficient.

Reduce stresul

Stresul este ceva pe care oamenii il experimenteaza zilnic, si mai mult la locul de munca. Potrivit Institutului American de Stres, stresul indus de munca este cea mai comuna forma de stres. Pe baza unui studiu recent realizat, cel putin 80% dintre americani sunt stresati la locul de munca, ingreunand productivitatea si ducand la greseli.

Din fericire, avand o practica de meditatie ca parte a rutinei dvs., puteti scadea stresul si va puteti face mai productivi. Totusi, aceasta depaseste doar reducerea stresului. Potrivit Journal of Medicine Behavioral, s-a demonstrat ca meditatia reduce simptomele anxietatii sociale, gandurilor paranoide, comportamentelor obsesiv-compulsive si atacurilor de panica.