Diverse

Gazonul sintetic, o alternativa pentru terenurile de fotbal

Fotbalul este de departe cel mai iubit sport de pe planeta, asta o stim cu totii, dar va intrebam, oare de cate ori ati dorit sa jucati un meci cu prietenii sau colegii de munca, iar starea terenului v-a creat un disconfort fizic sau mai rau, v-a provocat o accidentare? Probabil ca ati jucat fotbal in conditii de ploaie, teren innoroiat, sau chiar inghetat.

Trebuie sa stiti ca amenajarile cu gazon artificial ale caror texturi sunt special concepute pentru acest sport au capatat din ce in ce mai mare amploare. Poate ca nici nu v-ati imaginat, ca de exemplu, ca unele meciuri din competitiile fotbalului de el mai inalt nivel, sa se desfasoare pe astfel de suprafete? Datorita reglementarilor in ceea ce priveste standardele de calitate ale unui teren de fotbal din gazon artificial, reglementari apartinand forurilor FIFA si UEFA, jocul de fotbal ofera siguranta participantilor si le ofera posibilitatea de a-si etala pe deplin calitatile sportive.

Evolutia materialelor constituente ale gazonului artificial au determinat tot mai multe echipe profesioniste din lumea fotbalului sa apeleze la aceasta solutie, cu precadere fiind echipele din Europa Centrala si de Est, dar si echipele din tarile Scandinave sau tarile Baltice. In Finlanda, datorita climatului neprietenos, reprezentantii echipelor intampinau dificultati in asigurarea calitatii unui gazon natural de la meci de meci. Aplicand standardele de calitate privind aceste suprafete, forurile interne de fotbal au decis ca meciurile sa se joace doar pe aceste terenuri care sa incrajeze obtinerea performantelor sportive doar pe baza valorii jucatorilor.

In Romania, tot mai mult echipe din toate esaloanele fotbalului apeleaza la aceasta solutie avantajoasa din punct de vedere economic si al durabilitatii. Acatrans are un portofoliu impresionant de lucrari executate la diverse cluburi de fotbal, iar in cazul in care sunteti reprezentantul unui club, va stam la dispozitie pentru consultanta in acest domeniu sau pentru o viitoare amenajare.