Diverse

Papadia, un revitalizant excelent al organismului uman

Papadia constituie rezolvarea pentru multe afectiuni, dintre cele mai diverse, de la deficiente renale si boli ale ficatului serioase (precum hepatita cronica), daca este folosita in uz intern, pana la negi si eczeme, utilizata local. Intreaga planta are efect tamaduitor, datorita in special principiilor amare si sarurilor de potasiu. Radacina, tulpinitele proaspete, inflorescentele de un galben superb pot constitui “medicamente” de sine statatoare. Descoperiti cateva dintre cele mai populare retete naturiste ce au la baza binefacatoarea vegetala.

Recuperare dupa hepatite:

Se amesteca 250 ml ceai de papadie tot atata de sunatoare cu 500 ml ulei de masline, 500 g miere, 100 ml suc de lamaie sau de catina si se lasa la macerat timp de opt zile, agitandu-se zilnic de doua-trei ori. Se ia dimineata, pe stomacul gol, cate 100 ml amestec, cu 30 de minute inainte de micul dejun. Dupa administrare, se sta culcat pe partea dreapta. Pentru ca efectul sa fie cu adevarat maxim, este bine sa tineti pe toata perioada tratamentului si un regim alimentar de crutare, din care sa excludeti grasimile, prajelile, cafeaua alcoolul etc.

Adjuvant pretios in terapia cataractei:

Se aduna cateva exemplare de planta, frunze si flori, se spala bine, apoi se maruntesc. Se amesteca cate zece grame din fiecare parte mentionata si se fierb in trei sferturi de litru de apa, timp de un sfert de ora. Se strecoara si se fac spalaturi oculare de patru sau cinci ori pe zi, cu ceaiul caldut.

Atentie: decoctul nu trebuie refolosit de la o zi la alta. In fiecare zi trebuie preparat proaspat, pentru a beneficia la maximum de calitatile sale terapeutice!

Decoct ce reduce efectele indigestiei

Se prepara dintr-o lingurita de pulbere de planta la o cana cu apa. Se fierbe cinci minute, apoi se strecoara si se bea cu inghitituri mici, de-a lungul unei zile. Este intr-adevar foarte amar, dar efectele benefice care se instaleaza dupa consumarea acestui ceai merita efortul.