Turism

Festivalul de la Venetia

M-au fascinat mastile de la Venetia si romanii de care te loveai la cel mai mic colt de strada: costumati, angajati sau cersetori – erau acolo, in mica Venetie!
Mastile de la Venetia sunt unice: aurii, argintii, rotunde, ovale, imbracate cu matasuri, pene, strasuri, pietre pretioase, dantele, turbane, broderii cu fire aurite, mastile sunt unice.

Costumele sunt si ele desprinse din varii secole: XIV, XVI sau XVIII. Este de apreciat cum fiecare masca iti ofera tot timpul necesar pentru a face o fotografie, fie ca ai un aparat cu un obiectiv tun fie ca “lucrezi” cu o simpla sapuniera. Interesanta este oranduirea nescrisa in lumea mastilor. Exista masti simple, fara de pretentii dar si multe masti fine cu simpatii si capricii. Masti triste, masti vesele, masti cu sau fara scoala de dramaturgie, balet si scoala coreografica, masti cu sau fara conturi bancare ori patroni. Mastile vorbesc prin gesturi si miscari. Bucuria, tristetea, plictisul ori curiozitatea lor o desprinzi din pozitia bratelor si a corpului. Ochii nu pot fi intrezariti decat foarte rar. La fel si buzele. Masca devine o zana, o materializare a unui vis frumos.