Diverse

Trei tari spectaculoase in care ne putem organiza o vacanta la ski

Chiar daca topul nostru aduce in prim plan un top trei al celor mai frumoase statiuni de ski din peisajul european, oricat de mult l-am extinde tot nu am identifica pe mapamond alte sugestii regionale mult mai prolifice decat Europa. Cel putin cand vine vorba despre vacantele la ski, alegerea statiunii perfecte devine o alegere foarte dificila, mai ales daca nu intampinati restrictii la nivelul bugetului si va puteti permite un mini sejur in orice destinatie europeana de top. Asadar, vom incerca in urmatoarele randuri sa oferim un raspuns persoanelor care se gasesc in cautarea unei statiuni de vis din peisajul iernatic luxuriant, fie el al Frantei, Elvetiei sau Austriei.

Niciun top de specialitate nu va suferi o pierdere atat de mare precum lipsa unei statiuni austriece, iar cel de fata nu intruchipeaza o exceptie. Persoanele care doresc sa mearga la ski in Austria sunt invitate sa „guste” vizual din bogatiile statiunii Kitzbuhel. Timp de sase zile vei avea acces nelimitat la cei aproximativ 170 de kilometri de partie, statiunea fiind  divizata in patru zone principale de interes, pretul pe abonament cumuland cu un maximum de 225 de euro.

Turistii internationali au astfel acces la cea mai dificila partie din lume, cunoscuta sub denumirea emblematica de Ski Safari, insa se pot delecta cu antrenamente lejere pe partiile cu un grad de dificultate ceva mai scazut. Totusi, inainte de a va organiza o escapada in aceasta locatie de vis trebuie sa va informati mult mai bine asupra specificatiilor fiecarei partii in parte. Din acest punct de vedere, Kitzbuhel nu este cea mai permisiva statiune pentru ca nu dispune de trasee pentru incepatori.

Chiar daca sunteti unul dintre acei turisti mai putin atrasi de vibratia sociala a unei statiuni este imposibil sa nu fiti atrasi de statiunea Verbier din Elvetia – un paradis al skiorilor cosmopoliti care adora sa isi petreaca Sarbatorile de iarna intr-o atmosfera de vis, cuceritoare si dinamica. Altitudinile ating un maximum de 3.330 de metri inaltime, iar partia care infatiseaza lungimea cea mai ampla se intinde pe o suprafata de aproximativ 15 kilometri. Aspectul interesant care caracterizeaza aceasta statiune de vacanta este reprezentat de faptul ca se adreseaza, omogen, tuturor categoriilor de turisti. Fie ca aveti suficienta experinta cu skiurile astfel incat sa aveti acces la traseele pentru free riding sau daca pasiti pentru prima data pe o partie, Verbier este alegerea ideala!

Ajungem treptat in panzele mirifice ale uneia dintre cele mai apreciate statiuni de ski din peisajul francez. Statiunea Meribel se adreseaza preponderent skiorilor fara experienta, fiind o oaza de relaxare pentru aceia dintre dumneavoastra care doresc sa se initieze intr-un sport de iarna. Copilasii vor fi cei mai impresionati de statiunea Meribel, aceasta oferindu-le o zona special amenajata cu indici vizuali ce ne aduc aminte de povestile copilariei.