Casa

Decoratiuni interioare pe baza de lumina LED

Cand vine vorba de decoratiuni, interioare sau exterioare, creativitatea este unul din cele mai importante aspecte. Un interior proaspat decorat nu arata bine daca nu beneficiaza de luminile potrivite. Astfel ajungem la becurile Led. Acestea sunt folosite din ce in ce mai des pentru iluminatul interior sau exterior datorita faptului ca au o lumina specifica, au design modern si sunt prezente intr-o multitudine de culori si nuante.

Pentru a utiliza luminile LED pentru decorare trebuie sa stabiliti de la bun inceput nuanta predominanta in incapere. Cu alte cuvinte, trebuie sa aveti stabilit un proiect. Trebuie sa alegeti luminile in functie de combinatia de culori dorita pentru camere, trebuie sa selectati sistemul de iluminare pe led in functie de designul camerei si asa mai departe. De exemplu, multi dintre noi folosesc culori calde pentru living sau salile de zi. Daca in camera de zi predomina culori precum albastru sau bej, nu prea se potriveste sa folosim rosu ca lumina artificiala.

Lumina emanata de instalatiile LED poate fi diversa. Adica sunt becuri care emana lumina in forma dreptunghiulara, in forma circulara dreapta, in forma rotunda sau clasic, precum becurile cu bulb. Cum este emanata lumina difera de la bec la bec. Ideea este ca daca in camera predomina formele rotunde, atunci trebuie sa punem o plafoniera led care emana lumina in stil clasic. In schimb, daca incaperea se bucura de forme dreptunghiulare sau rectacngulare, atunci si iluminatul ar trebui gandit tot sub aceasta forma.

Un alt lucru ce trebuie luat in considerare cand vine vorba de iluminatul unei incaperi este si forma pe care o va avea sistemul de iluminat, cat si locul unde vor fi plasate becurile. Unele persoane aleg sa puna ledurile in tavan, altele la baza camerei. Totul depinde si de tema camerei. Pe langa asta. Daca in incapere predomina formele circulare, atunci si becurile led ar trebui asezate in tavan tot intr-o forma circulara.

Beneficiile becurilor LED

-Aceste sisteme de iluminat pe baza de Led sunt mult mai avantajoase decat cele clasice si chiar mai avantajoase decat neoanele. Un bec led pentru interior, cat pentru o camera normala, consuma intre 3-15 W, in functie de model. In timp ce becurile cu bulb sau cele fluorescente consuma de la 11W la 100W. Prin urmare, cele cu LED sunt mult mai economice.

-Durata de viata mult mai mare

-Emana lumina diferit, in functie de modelul becului.

-Pot emana atat lumina calda, cat si lumina rece. In functie de ce model dorim sa alegem.