Casa

De ce avem nevoie de un aspirator-suflanta pentru gradina?

Aspiratorul suflanta BTX356, este un aspirator /suflanta de noua generatie, foarte ergonomic, cu un nivel de zgomot redus (din acest punct de vedere foarte potrivit sa fie utilizat in zonele sensibile la zgomot cum ar fi, spatiul dintre blocuri, gradini publice, parcuri de spitale, s.a.).

Este un tip de suflanta care se poarta in spate, avand un motor E-TECH II de 2.4 kW cu o turatie maxima de 6000 de rotatii/min, foarte eficienta datorita capacitatii mari a rezervorului de combustibil (1,5l), consumului redus de 400g combustibil/kWh, si, mai ales a sistemului original de aspiratie a aerului, ceea ce permite o viteza mare pentru aerul vehiculat (in jur de 80m/s), respectiv o eficienta sporita. In ceea ce priveste utilizatorul, ei bine, fata de alte tipuri de utilaje de acelasi fel, BTX 356 este comod, are o greutate usor de sustinut in spate pe o perioada mare de timp, fara a genera disconfort operatorului (in jur de 10 kg greutate).

Fata de alte echipamente de acelasi fel ale firmei producatoare, Husqvarna, acest tip de suflanta se adreseaza in mod special utilizatorilor profesionali sau semiprofesionali.

Pentru utilizatorii casnici, suflanta 125 BVX ofera manevrabilitate mare, datorita faptului ca manerul de sustinere este amplasat rigid, pe aceeasi directie cu tubul de evacuare a aerului. Greutatea suflantei este de 4,3 kg, ceea ce nu incomodeaza operatorul chiar daca perioada de utilizare este indelungata.

Motorul este mai mic decat la BTX 356, insa asigura suficienta putere de aspiratie pentru a umple rapid sacul colector de aproximativ 65 l capacitate. Datorita faptului ca acest tip de aspirator de frunze este purtat in mana, important este nivelul vibratiilor pe care le transmite acesta la nivelul incheieturii.  Firma producatoare a acordat o atentie deosebita acestui aspect, astfel incat nivelul acestora este cel mai scazut cu putinta pentru a nu supune utilizatorul la un efort suplimentar.

Pornirea se face lent, cu ajutorul unui soft starter de tip Start Smart, atat pentru a proteja utilizatorul cat si pentru a prelungi viata componentelor in miscare ale aspiratorului de funze 125 BVX. Duzele cu care este dotat acest echipament sunt atat cele rotunde pentru aspirarea doar a funzelor, cat si cele plate, care va sunt de ajutor in curatarea aleilor de pietricele mici sau pulberi ajunse accidental in zona.

Cosma-Husqvarna, distribuitor autorizat al produselor din aceasta categorie ofera pe langa produsele propriu-zise, o gama larga de servicii cum sunt intretinerea si reparatiile in garantie si post-garantie, consultanta de specialitate la alegerea unui produs din aceasta gama, precum, si piese de schimb si echipament profesional pentru utilizatorii aspiratoarelor de frunze.