Casa

Avantajele relative ale sistemelor de rulouri exterioare

Sistemele de rulouri exterioare sunt un produs cu numeroase avantaje relative. Pe langa utilitatea binecunoscuta de a proteja spatiul interior impotriva patrunderii razelor solare, sistemele vin cu numeroase alte beneficii.

Montate in tencuila sau in afara fatadei, sistemele de rulouri exterioare reprezinta o veritabila bariera termica impotriva conditiilor climaterice din exterior. Cea mai mare parte a pierderilor de caldura din spatiul interior incalzit de aparatele termice, se pierde prin ferestre. La acest nivel actioneaza sistemele de ruluri exterioare care impiedica aceasta pierdere, contribuind la mentinerea temperaturii calde in interior. Sistemele de rulouri exterioare reprezinta o adevarata alegere in termoizolarea termica a locuintei dumneavoastra. Pastrand o temperatura optima in interior, specialistii estimeaza o reducere a pierderilor de energie termica de pana la 40%, in functie de tipul geamului ales.

In timpul arsitelor de vara, efectul este total invers. Capacitatea sistemelor de a pastra o temperatura constanta in interior prin evitarea catactului direct al razelor solare cu geamul, se va evita producerea efectului de sera, si implicit supraincalzirea spatiului interior. Specialistii estimeaza, din nou, economii de pana la 40% cu aparatele de aer conditionat a caror utilizare va fi redusa sau chiar exclusa din factura de energie electrica.

Mai mult, tot pe timp de vara, cu totii cunoastem efectul patrunderi razelor solare in incapere. Acesta deranjeaza activitatile curente sau simpla odihna a celor care locuiesc in spatiul interior. Prin tragerea rulourilor, se va evita orice patrundere a razelor solare in incapere, dumneavoastra fiind in masura sa controlati cantitatea de lumina ce va patrunde in camera astfel incat sa va simtiti confortabil. Lumina exterioare se poate bloca inclusiv pe timp de noapte, pana la bezna totala prin efectul de black-out.

Pe langa izolarea termica si protectia solara, protectia antiefractie a sistemelor reprezinta un at beneficiu al rulourilor exterioare. Simpla montare a unui astfel de sistem va descuraja din start o potentiala patrundere prin efractie a infractorilor.

Astfel, montarea unui sistem de rulouri exterioare vine cu numeroase avantaje relative fata de orice alt produs de protectie solara interioara sau exterioara.