Casa

Tot ce trebuie sa stiti despre sistemele de incalzire electrica in pardoseala

Reprezentand unul dintre cele mai inovative sisteme de incalzire de pe piata, incalzirea electrica in pardoseala se bucura de numeroase aprecieri din partea utilizatorilor si specialistilor. Spre deosebire de alte solutii similare, incalzirea electrica in pardoseala se bazeaza pe o resursa de energie inepuizabila si se mandreste cu o eficienta sporita, menita sa va ofere un confort termic sporit si costuri minime.

O analiza detaliata a unui ansamblu de incalzire electrica in pardoseala ne arata mai multe detalii care se dovedesc a fi extrem de importante in vederea acumularii unui bagaj de informatii suficient de vast astfel incat sa alegem un sistem de incalzire eficient pentru propria locuinta.

Unde si cand se poate utiliza sistemul de incalzire in pardoseala?

Conform producatorilor, ansamblele de incalzire electrica in pardoseala poti fi folosite atat ca sursa unica de incalzire cat si ca sursa complementara. In eventualitatea in care conditiile de mediu sunt vitrege sau nivelul termic al locuintei nu este unul tocmai avansat, este recomandat ca, pentru o siguranta desavarsita, sa apelati atat la incalzirea in pardoseala cat si la un alt sistem de incalzire.

Nu exista o limitare in ceea ce priveste conditiile de utilizare a unui astfel de ansamblu, orice incapere putand fi echipata cu cabluri electrice de o anumita capacitate. Cu toate astea, alegerea cablurilor electrice se face in functie de tipul pardoselii si de alti parametri termici, totul coroborand cu un confort termic desavarsit.

Din ce este compusa incalzirea in pardoseala?

Ati indrazni sa spuneti ca asemenea ansamble sunt evoluate si au in componenta o suita de elemente avansate. Realitatea este oarecum diferita, orice sistem de incalzire electrica in pardoseala bazandu-se pe cabluri electrice, benzi de fixare si un termostat reglabil, functionarea fiind posibila in baza unei alimentari cu tensiune monofazica.

Lat cat se rezuma investitia intr-un astfel de sistem?

Piata din Romania pare sa fi ajuns la un stadiu destul de avansat, drept pentru care putem sa ne declaram incantati ca aceasta competitie acerba intre producatori conduce la preturi extrem de competitive. Daca veti compara preturile practicate de magazinele de specialitate, veti constata ca ele se incadreaza intre 20 si 50 de euro pentru fiecare metru patrat de incalzire in pardoseala, Total Heat fiind singurul producator care va ofera costuri ceva mai scazute si o garantie a produselor de pana la 15 ani.

Care este consumul mediu?

Nu putem spune ca exista un calculator care sa returneze costurile efective ale unui ansamblu de incalzire electrica in pardoseala insa puteti sa faceti niste calcule aproximative in momentul in care detineti informatii despre starea termica generala a locuintei. Devreme ce va bazati pe o izolare perfecta a locuintei, consumul incalzirii electrice in pardoseala poate fi asemanat cu cel al unui bec de 100W, specialistii enuntand faptul ca folosirea becului pret de o ora este echivalentul activitarii sistemului pentru a incalzi aproximativ 5mp.

Realitatea este cu atat mai blanda cu cat incalzirea in pardoseala functioneaza in cele mai multe randuri in perioada noptii, costurile energiei electrice in intervalele orare respective fiind mult mai scazute.

De ce un sistem de incalzire electrica in pardoseala?

Comparatia se poate face cu orice alt sistem de incalzire similar, cablurile electrice dispuse in pardoseala avand numeroase avantaje care merita trecute in revista.

⦁ Confort sporit care se datoreaza absentei din raza vizuala a sistemului de incalzire si mai ales a lipsei variatiei de temperatura, solutia in cauza oferind o temperatura constanta pe toata durata utilizarii.
⦁ Costurile de incalzire a unei locuinte cu ajutorul incalzirii electrice in pardoseala sunt extrem de scazute, investitia fiind amortizata in aproximativ trei ani de la prima utilizare.
⦁ Functionarea este facila, automata si 100% ecologica, consumul de energie electrica nefiind nociv mediului inconjurator.