Casa

Cum izolezi locuinta eficient

Daca locuiesti intr-o zona cu un climat mai rece, sansele ca aerul rece sa patrunda in locuinta sunt destul de mari, in special in lunile reci. Incalzirea locuintei este un proces costisitor si nu avem intotdeauna banii necesari pentru a mentine aerul din locuinta la o temperatura ridicata. Insa daca atribui atentia necesara pentru a examina calitatea izolatiei sau te concentrezi inca de la construirea casei peo izolatie de calitate, atunci vei putea reduce cu succes costurile pentru a avea casa incalzita. In acest articol vom discuta despre modalitatile de a incalzi o locuinta intr-un mod eficient, astfel incat sa avem cheltuieli mai putine pe termen lung, vom discuta despre izolatia exterioara cu spuma poliuretanica, despre importanta ferestrelor si a usilor si chiar despre materialele cu care este bine sa construim casa.

Usile. O multa parte din energie, caldura este pierduta prin usi rau amplasate(puse stramb sau care permit aerului sa treaca chiar daca usa este inchisa), dar puteti remedia cu usurinta acest lucru. Pentru a nu permite aerului sa treaca prin partea dintre perete si tocul usii, pe langa clasicul ipsos sau material de finisare, expertii din ziua de azi aplica si un material izolator. Cel mai bun astfel de material izolator este spuma poliuretanica sub forma de spray. Aceste tuburi de spray se gasesc in orice magazin de bricolaj, iar nu pretul nu este deloc exagerat. Pentru a nu permite aerului sa treaca pe sub usa, ar trebui sa va asigurati din timp ca aveti bugetul necesar pentru a cumpara niste usi de calitate, bine izolate.

Ferestrele. Ca si prin itnermediul usilor, la fel si prin ferestre intra si iese foarte mult aer. Locuintele ce au ferestre invechite sunt foarte predispuse la racire rapida. In momentul de fata cele mai bune ferestre sunt bine cunoscutele ferestre de termopan. Insa si la instalarea acestor ferestre se folosesc tuburi cu spuma poliuretanica izolatoare, pentru a le fixa cat mai bine de structura.

Izolatia exterioara. In Romania, a luat o foarte mare amploare izolarea exterioara a locuintelor. Pentru a economisi bani pe timpul iernii, foarte multa lume isi izoleaza casa la exterior cu spuma poliuretanica sau diferite materiale sintetice. Unii prefera placile de polistiren, altii prefera spuma poliuretanica, iar unii spuma poliuretanica rigida(cel mai bun material izolator).

Izolatia interioara. Nu toate persoanele apeleaza la izolatia interioara, ci prefera sa izoleze locuinta la exterior, insa la casele care sunt construite pe structuri de lemn din materiale prefabricate predomina izolatia interioara, insa nu cu placi ci cu spuma pliuretanica pulverizabila – tip spray.