Casa

Diferentele intre un aspirator cu aburi si unul cu spalare si uscare

Diferitele tipuri de aspiratoare existente pe piata de profil pot crea , uneori, confuzii. Stiti probabil ca aspiratoarele cu aburi folosesc apa dar oare acest aspect le face identice cu aspiratoarele cu spalare si uscare? Si, mai ales, care dintre cele doua va face fata mai bine asteptarilor dumneavoastra?

Un aspirator cu aburi este foarte diferit de un aspirator cu spalare si uscare. Acesta din urma poate curata pete uscate sau ude si murdaria. Un aspirator cu aburi este destinat curatarii in profunzime a covoarelor si, in unele cazuri curatarii suprafetelor dure- gresie, faianta, pardoseli din lemn, etc.

Un aspirator cu uscare si spalare este indicat pentru  zone unde se gaseste o gama variata de mizerie, adesea  ideal pentru ateliere de lucru acasa fiind niste masinarii foarte adaptabile.

Un aspirator cu aburi va face fata cu succes curatarii covoarelor cu pete uscate sau umede( ex: scapati un pahar cu vin sau o ceasca de cafea, etc). Sunt ideale in cazul in care aveti animale de companies au copii mici situatii in care este inevitabil  ca diverse substante sa nu ajunga pe covor. Acest tip de aspirator ajuta si la eliminarea murdariei acumultate prin traficul intens revigorand simultan aspectul covorului.

Un aspirator cu aburi nu poate face munca unui aspirator obisnuit- este indicat sa aspiri in varianta tipica inainte de a aplica tratamentul cu aburi: manierea sa de lucru presupune imprastierea de vapori fierbinti si substanta de curatat pe covor si apoi aspirarea apei murdare inapoi – nu este conceput sa aspire murdaria uscata. Un covor supus unui tratament cu aburi va arata, in orice caz mult mai bine decat unul curatat in varianta clasica.

Inainte de a opta pentru orice tip de produs, stabiliti-va clar obiectivele, necesitatile.  Daca doriti sa aspirati si nu va faceti griji daca lucrurile sunt uscate, umede sau chiar ude  alegeti aspiratorul cu spalare si uscare. Daca doriti ceva cu care sa scoateti petele din covor optati pentru varianta cu aburi. Daca aveti nevoie atat de aspirate cat si de curatat in profunzime, scoaterea petelor, revitalizarea covoarelor este indicat sa investiti in ambele produse caci, luate separate, nici unul nu reuseste sa faca si treaba celuilalt.