Casa

3 lucruri pe care nu le stiai despre izolatiile termice pe baza de polistiren

O analiza realizata de curand de Equator, cel mai important producator de polistiren expandat din Romania, ne arata faptul ca peste 98% dintre izolatiile termice realizate in tara noastra sunt bazate pe placile de polistiren. Multi dintre noi efectuam o astfel de izolatie insa putini suntem cei care au perspicacitatea de a privi la fiecare detaliu la polistirenului.

Equator Group, o companie care ofera atat polistiren expandat pentru efectuarea izolatiilor de catre alte firme cat si servicii complete de izolare termica, ne arata care sunt cele 3 aspecte pe care majoritatea dintre noi le evitam. Sunt chestiuni importante care tin atat de calitatea polistirenului expandat folosit cat si de natura lucrarii termoizolatoare pe care dorim sa o efectuam.

Izolarea exterioara trebuie sa cuprinda tot imobilul

Pentru a obtine un randament termic desavarsit, este esential sa izolam in totalitate imobilul. Acest detaliu este mai dificil de indeplinit atunci cand locuim intr-un bloc de apartamente si trebuie sa obtinem acordul asociatiei de locatari. Pe de alta parte, daca am opta doar pentru izolarea unui apartament sau a unei laturi a imobilului, randamentul termic nu se imbunatateste direct proportional cu investitia efectuata.

Fiti atenti, de asemenea, la zone precum acoperisul sau subsolul, prin acele locatii se pierd cantitati semnificative de caldura. Iar daca va doriti o izolare perfecta, apelati la un specialist capabil sa va realizeze un studiu energetic pentru a sti ce materiale izolatoare se potrivesc proprietatii voastre.

Durata de viata a izolatiei

Aspect pe care 9 din 10 constructori il evita dar care are un impact foarte mare asupra izolatiei pe care o realizati. Indiferent de tipul polistirenului pe care l-ati ales, asigurati-va ca lucrarea este realizata corect pentru ca orice eroare poate periclita durata de viata a polistirenului si implicit a izolatiei voastre.

Vaporii sunt cei mai mari inamici ai unei izolatii pe baza de polistiren expandat, odata patrunsi in material avand capacitatea de a-i reduce rezistenta si elasticitatea. De asemenea, variatiile de temperatura scad durata de viata a unei izolatii din polistiren, la fel cum gaurile date in material pentru introducerea diblurilor vor creste pierderea de caldura. Per ansamblu, asigurati-va de utilizarea unui polistiren expandat de calitate cat si a unei echipe de specialisti in izolatii termice.

Polistirenul expandat ignifugat va protejeaza in caz de incendiu

Caracteristica ignifuga a polistirenului va raspunde la una dintre marile dileme pe care le aveti: posibilitatea de incendiu. Se pare ca un anumit tip de polistiren nu arde si nu va reusi sa imprastie si mai mult flacarile care au cuprins imobilul cu pricina, acesta fiind polistirenul expandat ignifugat.

Totusi, polistirenul de acest tip se va topi si va ingreuna intr-o anumita masura stingerea unui incendiu. Cert este ca simplul fapt ca nu va imprastia flacara si in cazul unui potential incendiu va ajuta imobilul sa nu arda in totalitate.