Timp Liber

Ce isi doreste un adolescent?

Nici un cadou de majorat nu este mai frumos decat o masina. Multe persoane spun ca prima masina le-a schimbat viata. Le-a oferit libertatea de miscare de care aveau nevoie, le-a dat incredere in viata.

Totusi acest cadou este destul de mare, si intretinerea unui autoturism la fel poate costa destul de mult, de aceea este foarte important ca alegerea sa fie facuta in raport cu posibilitatile financiare ale familiei. Tocmai din acest motiv in general prima masina nu este una noua, ci una la mana a doua tocmai buna pentru un adolescent care sa invete pe ea sa conduca si de ce nu, sa invete si un pic de mecanica auto.

Cand alegem o masina de adolescent trebuie sa privim beneficiile pe termen scurt ale masinii respective, de exemplu este mica probabilitate ca adolescentul sa trebuiasca sa care mai mult de doua-trei persoane in masina, de aceea se poate alege o masina mai mica cu doua usi. Oricum in majoritatea cazurilor adolescentul o sa se plimbe singur sau cu una sau doua persoane in masina.

Masina de adolescent in general este o masina mica, pentru oras, un adolescent rareori paraseste localitatea, si mai putin judetul din care este. Viata unui adolescent in general se rezuma la oras si eventual in satele vecine in care are prieteni sau colegi de scoala, in localitatile respective.

Un alt motiv pentru alegerea unei masini mici este consumul redus, un adolescent rar are un venit sigur iar banii de alocatie nu prea ajung pentru benzina si alte cheltuieli. Daca este descurcaret mai poate face rost de ceva banuti pentru benzina dar in mod sigur niciodata suficienti, de aceea o masina mica cu consum mic care ruleaza este mai utila decat o masina cu consum mare care sta in garaj.

Putem pune si intrebarea, de ce masina la mana a doua? Sunt masini mici si noi, si acestia au un consum mai mic decat masinile utilizate. In primul rand adolescentul nu are experienta la condus, deci va invata pe masina respectiva sa conduca. Este inevitabil ca un incepator sa nu zgarie masina sau sa nu intre intr-o groapa, de aceea defectiunile tehnice sunt inevitabile.

Eu cred ca oricine poate accepta mai usor ca sa faca praf o masina mica ieftina decat una noua si scumpa in primul an de conducere, de aceea cumpararea unei masini mici la mana a doua este cea mai buna alegere pentru un sofer incepator.

Daca cumparati masina mica la mana a doua chiar daca s-a avut grija de ea multi ani, dupa un timp trebuie sa schimbati piesele si accesoriile auto uzate, de aceea inainte de alegerea autoturismului trebuie sa va asigurati ca puteti gasi piesele necesare la toate magazinele de piese si accesorii auto la cel mai bun pret. Astfel intretinerea autoturismului de adolescent va fi usoara si ieftina.