Sport

Sporturile de iarna la varste fragede – raspunsuri pentru parinti

pantaloni ski copiiSunt multe intrebari pe care parintii grijulii si le pun inainte de a-si indrepta copilasii catre un anumit sport de iarna, mai ales daca vorbim despre o activitate fizica definita de un grad sporit de dificultate. Astazi ne vom focusa atentia asupra schiatului, aducand in discutie raspunsuri pentru intrebarile parintilor moderni.

Care este varsta potrivita pentru indrumarea copilasului catre partie?

Multi instructori cu experienta ar spune ca varsta de patru ani este cea recomandata, insa mai bine pastrati acest tip de activitate pentru momentul in care puiul vostru are cinci sau sase ani. De ce sunteti sfatuiti astfel? Se spune ca aceasta este o perioada de apogeu din punctul de vedere al psihicului, procesele cognitive dezvoltandu-se foarte rapid in aceste momente din viata copilasilor.

Asadar, ei ajung sa isi cunoasca mai bine corpul, reusesc sa distinga diverse modalitati de coordonare si devin mult mai atenti la stimulii din jur. Pe de alta parte, copilul trebuie sa fie familiarizat cu muntele si partiile inainte de a incepe practicarea propriu – zisa a unei activitati sportive, caci altfel s-ar putea instala cu usurinta un sentiment de anxietate care il va mentine departe de peisajul montan pentru multa vreme.

Cum trebuie sa alegem echipamentul pentru ski?

La inceput de drum, parintele ar trebui sa se ingrijeasca de investitiile mai putin specializate, adica de imbracamintea pe care micutul o poarta pe partie. Pentru a fi sigur de confortul termic al copilului, parintele trebuie sa investeasca intr-o pereche de pantaloni ski pentru copii captusiti la interior cu un material organic, care sa ofere in egala masura impermeabilitate la exterior si respirabilitate la interior. Puteti analiza produsele existente in catalogul Suma Shop, mai precis din categoria pantaloni ski Spyder. Colectia este adresata in egala masura fetitelor si baieteilor cu varste fragede. Instructorii recomanda pantaloni Spyder pentru copii pentru ca sunt impermeabili, rezistenti si isi pastreaza aspectul imaculat chiar daca sunt spalati des.

Geaca pentru ski este si ea importanta, pentru copilasii cu varste fragede alegandu-se modelele care nu sunt prea incarcate din punct de vedere estetic. Daca la un adult buzunarele exterioare, fie ele anterioare sau laterale, devin foarte importante in ansamblul gecii, la un copil ele sunt prea putin importante. Ba chiar ar putea sa ii ingreuneze deplasarea. In schimb, urmariti modelele cu fermoare rezistente si cu gluga.

Incercati sa oferiti o atentie desavarsita claparilor, care trebuie alesi intocmai dupa marimea picioarelor sale. De obicei, marimea claparilor coincide cu cea pe care copilul o are la ghetele de iarna. Nu in ultimul rand, se vor alege schiurile si betele de ski, pentru junoirii incepatori fiind recomandate schiurile realizate din materiale mai usoare, a lor lungime trebuind sa fie cu aproximativ 20 de centimetri mai mica decat statura copilasului.

Cum alegem cele mai bune cursuri de ski?

In primul rand, incercati sa studiati ofertele existente atat in mediul online, cat si in peisajul offline. Chiar daca filtrati instructorii pe baza criteriului financiar si a site-ului de prezentare a serviciilor, o intalnire cu omul in care o sa va incredeti pe viitor este mai mult decat vitala. In cadrul discutiei incercati sa descoperiti cat mai multe aspecte despre metodele de invatare pe care instructorul le practica, dar si informatii referitoare la modul in care el obisnuieste sa comunice in fata micutilor.