Cugetari

Carisma, o trasatura dobandita

M-am intrebat adesea cum unii oameni par sa aiba totul. Acesti oameni sunt buni la comunicarea, pozitivism si motivarea celorlalti. Este ceva ce nu putem defini cu adevarat, dar unii oameni o au. Se numeste carisma. Carismul natural ar putea sa-si piarda impactul, mai ales atunci cand adaugati familiaritate.

Cu toate acestea, unii oameni sunt remarcabil de carismatici. Ei cultiva si mentin relatii mari, influentand in mod consecvent si pozitiv oamenii din jurul lor; facandu-i sa se simta mai bine despre ei insisi si, ca atare, toata lumea vrea sa fie in jurul lor.

Carisma tinde sa va sporeasca sansele de a avea succes in orice zona a vietii voastre. Stiinta a fost fascinata de acest concept si a constatat: carisma este o calitate pe care fiecare o poate dezvolta; nu neaparat o trasatura innascuta.

Examinand trasaturile pe care le manifesta oamenii carismatici, cu siguranta putem deveni noi insine carismatici.

Potrivit dr. Ronald Riggio, profesor de leadership si psihologie organizationala la Colegiul Claremont McKenna, Charisma are trei componente principale:

Expresivitate – Un talent pentru a sparge conversatiile spontan si usor de a transmite sentimente.
Control – Abilitatea de a-ti personaliza persona pentru a se potrivi cu starea de spirit si machiajul social al oricarui grup.
Sensibilitate – Un cadou pentru ascultare.