Cugetari

Doar daca…

Cheia implinirii noastre sa fie oare intr-o neconditionata bunatate, fata de noi, fata de partener, fata de tot ce ne inconjoara?
Doar daca…

Imagineaza-ti cum ar fi DACA…ai avea acces la un simplu raspuns cu Da sau Nu la orice intrebare pe care ai dori sa o pui. Ca un detector de minciuni. Orice intrebare.

Doar gandeste-te. O sa incepi cu cele evidente: Ma inseala prietenul? Copilul meu spune adevarul legat de situatia de la scoala? Si imediat ce te-ai linistit legat de aceste lucruri, ajungi la nivelul 2 al intrebarilor: Este o investitie sigura? Aceasta cariera imi va aduce succesul? Acest proiect merita lansat?

Daca orice om ar avea aceasta putere. Implicatiile vor fi foarte mari. Gandeste-te din nou ce ai vrea sa stii pentru pasul 3. Ce s-ar intampla cu sistemul nostru judiciar de care ne plangem ca este atat de corupt. Dar cu medicii? Vor mai lupta ei sa salveze o viata?
Dar cu politica? Candidatul Basescu va implini toate promisiunile din campanie. Raspunsul va fi simplu: da sau nu si toti ar avea acces la acest raspuns.

Ce s-ar intampla cu campaniile promotionale? Cred ca ati inteles ideea mea. Din pacate oamenii cum au invatat sa vorbeasca au invatat si ce este minciuna. Probabil ca un fenomen de acest fel ar da peste cap cele mai fundamentale lucruri stabilite inca de la inceputul societatii. Ar fi etic? Ar fi corect?

Am sti de ce un zambet te face sa te simti mai puternic si o expresie de genul “te urasc” te transforma intr-un om mai slab.

Sa fie oare cheia fericirii in acest raspuns binar: da/nu

One Response

  1. Aurel Cretu 31 decembrie 2015