Tehnologie

Care sunt echipamentele indispensabile din orice bucatarie moderna?

Pentru a ne simplifica intr-o maniera drastica activitatile gospodaresti am inceput sa includem tot mi adesea in bucataria noastra diverse echipamente performante, incepand de la cuptoarele electrice incorporabile, prajitoarele de paine, dispozitivele care fructifica tehnologia cu microunde, filtrele de cafea, masinile de spalat vase, cele de facut paine sau clasicele blendere. Ei bine, tot acest cumul de artificii se dovedeste deosebit de util in momentul in care se apropie un eveniment important iar noi trebuie sa gatim pentru multe persoane, preparatele gurmande aflate pe lista fiind atat dulciurile sofisticate, cat si fripturile cu garnituri spectaculoase.

Chiar daca nu ne permitem luxul restaurantelor de inalta clasa, in bucatariile carora vesela atinge o diversitate dificil de imaginat, unde alimentele sunt pastrate in conditii excelente in cadrul acelor camere frigorifice performante, iar gatitul capata o aura artistica, totusi avem oportunitatea de a ne bucura de propriul rai culinar prin decorarea sa cu echipamentele de baza, nelipsite oricarei gospodine respectabile.

  1. Cuptorul cu microunde

Desi majoritatea specialistilor in domeniul medical ne recomanda sa stam departe de cuptoarele cu microunde, indiferent cat de atragatoare ar fi utilizarea acestora noi trebuie sa luam in calcul achizitia unui astfel de cuptor, cel putin pentru functia sa de decongelare. In acest fel vom uita de orele interminabile pe care le pierdem pana se decongeleaza carnea utila in prepararea felului de mancare mult dorit, insa vom putea exclude si incalzirea la aragaz relativ greoaie a unor preparate pretentioase. Mai mult decat atat, acesta poate fi repus cu usurinta in functiune de catre orice specialist in reparatii cuptoare cu microunde, fara sa implice costuri incompatibile cu buzunarele dumneavoastra.

  1. Frigiderul spatios

De ce avem nevoie de un frigider supradimensionat? Raspunsul este unul simplu. Direct proportional cu dimensiunea acestuia cresc si posibilitatile de structurare ale acestuia. Astfel, un frigider minilamist poate fi inlocuit cu un sistem side by side – un echipament mult mai usor de aranjat si de intretinut, ce dispune de o compartimentare aparte.Daca doriti sa ramaneti fidela formei clasice, singura ajustare pe care v-o recomandam se raporteaza la dimensiunea congelatorului ce trebuie sa fie suficient de permisiva pentru a va facilita depozitatarea alimentelor semipreparate sau a legumelor pentru iarna.

  1. Masina de spalat vase

Da, masina de spalat vase poate fi considerata cu usurinta una dintre cele mai mari inventii ale zilelor noastre, acel accesoriu care ne poate scapa de multe ore petrecute in bucatarie dupa terminarea evenimentelor festive sau a aniversarilor. Preturile practicate de magazinele de profil pentru masinile de spalat sunt dintre cele mai diversificate, in functie de bugetul pe care dumneavoastra sunteti gata sa il investiti in aceasta achizitie. Va asiguram ca fiecare banut se merita, avand in vedere faptul ca o gospodina isi petrece, in medie, jumatate de zi pe saptamana in bucatarie spalaland vasele.

  1. Masina de paine

Istoria acestui echipament nu este ne plaseaza intr-un trecut indepartat, aceasta fiind un echipament recent lansat pe piata electrocasnicelor. Si totusi, popularitatea sa a crescut intr-o maniera uimitoare tocmai pentru ca avem oportunitatea de a ne pregati singure sortimentele preferate de painici, pe care sa le servim alaturi de orice preparat. Gustul nu este singurul aspect superior, ci si compozitia de care suntem sigure 100% ca este una naturala, spre deosebire de produsele de panificatie pe care le regasim pe vitrinele supermarketurilor.