Diverse

Astazi discutam cu Ioana…

Depre mine….imi place sa muncesc. Cred ca de aici pornesc toate celelalte, e modul meu de a ma implini. Alte calitati – se pare ca am mostenit ceva telent literar si artistic de prin familie si asta e destul de important in domeniul meu si conteaza si pentru mine foarte mult.
– Pentru fiecare dintre noi succesul are alta definitie. Cum ai descrie succesul tau?

Succesul meu vine din faptul ca am avut marea sansa de a-mi gasi meseria care imi place. Sa am success inseamna ca pot sa lucrez zi de zi in comunicare, ca simt ca am enorm de multe idei, dar si forta de munca si, nu in ultimul rand, ca imi vad clientii multumiti si prietenii mandri de mine.

– Ca sa ai o viata plina de succese trebuie sa…

Ca sa ai o viata plina de succese, trebuie mai intai sa o traiesti. Si, oricat de pueril pare, cred ca asta e cheia succesului. Sunt atat de multi care lucreaza incrancenati, cu dintii stransi, parca din ura. Cu cat merg mai mult, cu atat uita unde vor sa ajunga. Eu nu ma gandesc ca trebuie sa am succes, ca agentia mea va deveni cea mai grozava agentie din lume. In schimb, ma trezesc noaptea sa imi notez ideile, stau si 15 ore nemiscata la birou ca sa fac o prezentare buna, uit sa mananc cu zilele, si asta doar pentru ca ador ceea ce fac, pentru ca imi respect clientii si simt ca le datorez cele mai bune strategii de comunicare. Succesul meu vine din pasiune, din dedicatia totala si din munca.

– Care sunt cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aibe un om? Care sunt cele mai importante calitati ale tale?

Asta e o intrebare cheie. Nu as putea sa spun ce calitati ar trebui sa aiba altii, chiar nu reusesc. Fiecare e unic, fiecare are alt background social si cultural, iar calitatile de care vorbesti tu nu se “manifesta” la fel la toti, asa incat nu stiu daca e mai important sa aiba respect pentru lumea inconjuratoare, sa iubeasca sau sa doreasca sa fie mai buni. Depre mine….imi place sa muncesc. Cred ca de aici pornesc toate celelalte, e modul meu de a ma implini. Alte calitati – se pare ca am mostenit ceva telent literar si artistic de prin familie si asta e destul de important in domeniul meu si conteaza si pentru mine foarte mult. Si, in final, calitate sau defect, asta e intrebarea – excentricitatea.

– Ai un model in viata care te-a motivat si te-a inspirat?

Nu as putea spune asta. Singurul personaj care mi-a marcat copilaria si de la care am invatat mult a fost, culmea, unul fictiv – Olguta Deleanu (La Medeleni). Cred ca am citit cartea asta de sute de ori si m-a influentat fara sa imi dau seama, dar am invatat sa ma bucur de viata si sa am grija ca, odata cu varsta, cu afacerile, cu banii, cu succesul professional, sa nu ma atrofiez sufleteste. Asta conteaza mult pentru mine.

– Ai o persoana pe care o admiri? Profesional, personal…?

Si profesional si personal, o admir enorm pe sora mea, care nu inceteaza sa ma uimeasca, chiar si acum, cand profeseaza avocatura atat de departe, in Mexic. Cand o vad cum evolueaza in cariera, cat de mult isi iubeste sotul, cat de desteapta si de vesela e, ma gandesc ca e cu adevarat o minune. Partea si mai buna e ca e sora mea, deci ceva gene trebuie sa fi ajuns si pe la mine…

– Daca ar fi sa fii un star, din orice alta epoca, pe cine ai alege? Si de ce.

Un star…asta nu mi-ar placea sa fiu, nu-mi place sa fiu in luminile rampei. Dar, daca ar fi sa ma intorc in timp, ma fascineaza perioada antichitatii, asa ca mi-ar fi placut sa fac schimb de locuri cu Cezar – sunt curioasa sa vad ce credea si ce simtea, ce l-a motivat pe barbatul care, cred eu, nu si-a irosit nici o zi din viata.

– Ai o expresie proprie pe care ceilalti au preluat-o de la tine? Daca da, care este. Daca nu, care este motto-ul tau in viata?

Am doua credinte. Una, cea pe care o am mereu in minte si care ma motiveaza, este “mai mult, mai bine”. Cealalta este sloganul agentiei – Business as art.

– Daca ai avea o super putere, care ar fi si de ce?

Mi-ar placea sa pot sa reciclez cumva timpul, cand stiu ca l-am irosit, sa am puterea sa il primesc inapoi.

– Cartea favotira? Filmul favorit?

Am multe carti dragi, pornind de la Copilaria lui Gorki, pana la Pianista (Jelinek) si la Dezonoare (Coetzee). Imi place si tot ce e legat de psihologie, in special de cea feminina. Cu filmele nu ma impact prea bine pentru ca, spre rusinea mea, nu prea apuc sa le vad. Totusi, imi place foarte mult Satra.