Si in 2018, SEO vorbeste despre un val puternic de eficienta in cazul business-urilor online, ceva mai prevalat, insa, in raport cu anii precedenti. Daca la inceputurile marketingului online SEO era privit drept o tehnica de a obtine avantaje cuantificate in termeni de pozitionare si ranking, in anul 2018 SEO devine o extensie aproape integrata in rutina desfasurarii campaniilor de marketing.
Totusi, se asterne praful peste tehnicile SEO promovate in anii precedenti?
Cu siguranta nu, avand in vedere faptul ca un continut puternic, angajat si informativ este un statement pentru orice afacere sau organizatie de succes care isi doreste sa atinga suprematia in online, cel putin la nivel de nisa. Acesta este portalul prin care vizitatorii site-ului pot afla despre o anumita companie care ofera produsele si serviciile care le capteaza atentia mai mult decat companiile concurente. De fapt, aici intra in joc strategiile de optimizare SEO a motoarelor de cautare.
Rolul optimizarii SEO in dezvoltarea unui business online
Optimizarea SEO presupune cresterea calitatii si cantitatii de trafic inregistrat in website prin intermediul rezultatelor motorului de cautare. SEO, impreuna cu incorporarea unor cuvinte cheie eficiente, ii ajuta pe utilizatori sa gaseasca pagina de care sunt interesati atunci cand introduc o fraza in motorul de cautare preferat (Google, Yahoo, Bing etc.). Este, in esenta, elementul-cheie de care faceti uz pentru a determina ca un business online sa straluceasca si sa iasa din competitie. Cele mai bune practici s-au schimbat semnificativ pe parcursul anilor, pe masura ce algoritmii motoarelor de cautare s-au modificat.
Asa cum au detaliat si specialistii agentiei SEO Webdesk in pagina http://www.webdesk.ro/optimizare-seo/, fiecare client si potential client parcurge toate cele trei etape inainte de a proceda la achizitionarea unui produs, respectiv constientizarea, luarea in considerare, decizia. Nu puteti accelera acest proces prin elidarea etapelor, insa puteti eficientiza modul in care utilizatorul este informat cu privire la produsele si serviciile de care este interesat. In acest sens, optimizarea SEO poate actiona asupra acelor stadii in care specialistii in marketing online sesizeaza o usoara stagnare a interesului, adaugand un „push” de content relevant si de ajutor pentru utilizator.
Pentru a incepe sa optimizati site-ul sau continutul pentru motoarele de cautare, continutul site-ului si postarile de pe blog trebuie sa abordeze subiecte pe care utilizatorii le cauta in fiecare zi. Acest lucru poate prezenta o provocare, intrucat Google proceseaza in medie peste 40.000 de cautari in fiecare secunda si peste un bilion de cautari pe an. Deci, cum stiti ce cuvinte cheie cauta oamenii acum si cum incepeti demersurile pentru ca site-ul sa fie accesat de publicul tinta?
Cercetarea cuvintelor cheie si a topicurilor abordate de publicul tinta
Daca incercati sa determinati ce continut sa includeti in website sau intr-o postare de pe blog, urmariti sau cititi stirile pentru a vedea ce subiecte sau stiri relevante pentru industria dumneavoastra sunt discutate. In 2018, tool-urile SEO ne ajuta sa gestionam campaniile de anvergura, motiv pentru care puteti sa consultati site-ul Google Trends pentru a vedea ce subiecte cauta utilizatorii in prezent. De altfel, si in marketingul digital, ca in cel traditional, trebuie sa analizam cu atentie concurenta, insa a nu se pierde din vedere intrebarile potentialilor clienti la adresa companiei si specificului acesteia.
Trucuri de formatare a paginilor si title tags
Motoarele de cautare pot determina in mod automat cele mai relevante surse de autoritate care permit obtinerea rezultatele lor de top. O parte din criteriile pe care le utilizeaza pentru a determina autoritatea si relevanta website-ului este formatarea componentelor, inclusiv a etichetelelor din titlu (titlurile H1, H2, H3) pentru a crea ierarhia paginilor. Un alt aspect important vizeaza textul marcat sau numerotat si bolduirea termenilor-cheie importanti. Nici in 2018 nu renuntam la link-uri externe incorporate autoritar (back-links), in timp ce link-urile interne raman pe pozitii.
Impactul descrierii meta
S-ar putea sa va intrebati „ce este o descriere meta?” Aceasta cuprinde rezumatul care descrie pe scurt continutul postarii din website si incorporeaza unul sau mai multe dintre cuvintele cheie la care v-ati decis in urma unei analize specifice. Totusi, de ce este ea importanta in 2018? Pentru ca meta descrierea este „magnetul” care il determina pe utilizator sa acceseze un website in detrimentul altuia, sau, in termeni mai practici, sa genereze conversie prin accesarea magazinului preferat pe care va doriti sa il surclasati.
Comunicarea (eficienta) este cheia
Un articol de blog poate sa nu fie intotdeuna eficient, tinand cont de faptul ca mai mult de jumatate dintre utilizatori acorda mai putin de 15 secunde pentru citirea unei postari. Continutul concis si ordonat poate fi cheia succesului atunci cand aderati la o astfel de campanie pentru business-ul dumneavoastra,. Adaptati in permanenta continutul si redati-l intr-o forma cat mai fluida.
Content fresh & provocator
Continutul invechit isi pierde, in timp, valoarea in ochii publicul tau. Ce spun noile tendinte? Cu cat continutul este „mai proaspat” pe blogul si paginile din website, cu atat va putea influenta pozitionarea acestuia in motoarele de cautare.
La ce serveste un continut savuros si de interes pentru publicul-tinta? La propagarea autoritatii website-ului prin intermediul retelelelor sociale. Astfel, puteti maximiza efectele promovarii online, folosindu-va de acelasi continut. Este important ca un website sa aiba incluse butoanele de distribuire a postarii pentru toate platformele, fiindca astfel veti acoperi o paleta extinsa de utilizatori interesati de anumite produse sau servicii; asadar, audienta extinsa, sanse mai mari pentru conversii.
in 2018, continutul actualizat in permanenta ne poate ajuta sa obtinem o pozitie satisfacatoare in motoarele de cautare;
trendurile mizeaza pe stabilirea unei legaturi permanente cu publicul tinta, pe care o putem realiza prin intermediul tool-urilor SEO;
cuvintele (cheie) sunt de prisos atunci cand ne cunoastem pe deplin concurenta si stim cand, unde si cum sa actionam pentru a le oferi produse si servicii mai bune utilizatorilor.