Diverse

Trei pasi esentiali in webdesign

Dezvoltarea codului sursa

Dupa ce ati acceptat o forma finala a designului, dezvoltatorul se va ocupa de realizarea codului sursa, de implementarea functiilor stabilite in contract.

Testarea si finalizarea proiectului

Ultimul pas in procesul de realizare site il reprezinta testarea efectuata de dumneavoastra. Dupa aceasta testare dezvoltatorul trebuie sa efectueze schimbarile necesare si sa publice online siteul.

Suport si garantie

Aveti in vedere ca firma cu care veti lucra pentru realizarea siteului sa ofere o oarecare garantie pentru functionarea in conditii optime a siteului. De asemnea, daca aveti nevoie de intretinere profesionala frecventa si schimbari ale functiilor sau ale designului este bine sa specificati in contract o perioada de acordare a acestui tip de serviciu. Acest gen de servicii sunt de obicei taxate la ora.

Multe firme de web design vor incerca sa protejeze accesul la codul sursa al aplicatiei. Alti dezvoltatori pastreaza o copie cu ultima versiune a codului sursa. Sunt doua practici folosite pentru ca dezvoltatorul sa se asigure ca atunci cand apare o problema, aceasta problema nu a intervenit din cauza unei persoane neautorizate care a modificat codul sursa. E bine sa acceptati una din cele doua variante pentru o colaborare corecta.