Sanatate

„Temerile sunt educate in noi si, daca dorim, pot fi reeducate” – Karl Augustus Menninger

Cand lasam frica sa ne pastreze stagnarea si continuam sa facem aceleasi lucruri care sunt confortabile, creierul nostru devine „greu” pentru a ramane confortabil. Devenim „stagnati”. Acest lucru poate deveni debilitant pentru unii dintre noi si ne poate impiedica sa intalnim chiar experientele de care avem nevoie pentru a creste si a reusi.

Cand noi, in ciuda fricii noastre, facem lucruri provocatoare care se afla in afara zonei noastre de confort, incepem sa ne transformam in schimbarea creierului, adaptabilitatea, creativitatea, cresterea, perspectiva si fericirea, deoarece intindem limitele capacitatilor si fortei creierului nostru. pentru a se adapta, mai degraba decat pentru a „juca in siguranta”.

Un sportiv de elita nu a reusit sa ajunga acolo unde se afla astazi daca nu imingea limitele si nu trece din zona lui de efort. Si-a impins constant limitele de confort pentru a-si forta corpul si mintea sa creasca la cel al unui sportiv de top. Acelasi principiu se aplica creierului nostru. Daca lasam frica sa ne dicteze actiunile in orice domeniu al vietii noastre, aceasta ne va balbai cresterea in acea zona.

Trebuie sa invatam sa imbratisam frica si sa ne confruntam cu ea. Invingem, nu invingem, macar am incercat si stim la ce sa le asteptam. Prin acest mod reusim sa ne dezvoltam.