Sanatate

Cum putem sa scapam eficient de oboseala excesiva din pandemie?

Gaseste-ti scopul.
„Viktor Frankl, legendarul psihiatru inrobit in timpul razboiului nazist, a descoperit ca supravietuitorii unor astfel de experiente oribile erau in cea mai mare parte cei care isi puteau gasi scopul suferintei”, spune Musselman. Din aceasta invatare, Frankl a dezvoltat Logoterapia , un tip specific de terapie inradacinat in a ajuta pe cineva sa-si inteleaga propriul scop de a depasi provocarile mentale.

Construind pe baza acestui concept, „depasirea carantinei COVID-19 este gasirea binelui in acest timp; folosirea lui ca o oportunitate de a face sau de a reflecta asupra propriei persoane si vieti”, spune Musselman. „Este un jurnal si stabilirea de obiective. Creeaza obiceiuri mai bune, cu tine insuti si in relatia ta. Uitat-te in interior si descopera ce este important pentru tine si intreaba-te„ ce viata vreau acum ? „”

Talley a extins asupra acestor sentimente. „Gandeste-te la ceea ce ai vrut sa faci, dar nu ai avut niciodata timp sa faci”, spune el. „Atunci intreaba-te daca ar fi posibil sa urmaresti acea dorinta in timpul carantinei.”

„Revizuiti-va lista de cupe – daca nu aveti una, este timpul sa va recuperati”, spune el. „Asigurati-va ca fiecare element este prioritar; acum treceti la pasul urmator si puneti o data sigura cand veti fi bifat.”

Este important sa devii serios in gasirea acestui nou scop. A te simti productiv si intentionat iti poate alimenta sentimentul de fericire si te poate ajuta sa te vindeci.

Nu-ti pierde speranta.
Incercati tot posibilul sa nu lasati acest lucru sa va consume. „Stresul care duce la oboseala din carantina este doar o alta oportunitate de a deveni mai puternic”, a spus Talley. „Odata ce incepi sa o vezi ca pe o oportunitate de crestere, perspectivele tale se schimba si emotiile tale incep sa se schimbe. Ceea ce a fost o iritare, o pacoste, devine acum o indrazneala nerostita de a-ti„ intensifica jocul ”. Si raspunsul adecvat la o astfel de indrazneala este „Aduceti-l!” „