Cugetari

Roleplaying – cheia succesului in videochat?

Jucarea unui rol este cunoscuta drept o modalitate de a atrage cat mai multi membri si de a creste valoarea castigurilor. De aceea, modelele trebuie sa invete inca de la inceput care este rolul acestei tehnici si cum pot sa o exerseze si sa o dezvolte.

Ce trebuie sa stiu despre interpretarea unui rol?

castiguri din videochatInainte de a juca un personaj, trebuie sa stii cat mai multe despre acest subiect. Este important ca rolul sa se potriveasca personalitatii tale si in momentul in care il joci, sa o faci intr-un mod natural, fara sa para ceva fortat. Tu trebuie sa creezi o identitate, sa te faci inteleasa, sa intri in pielea personajului pentru a obtine rezultatele pe care ti le-ai propus. Costumele pe care le porti trebuie sa fie in concordanta cu rolul jucat. Tinuta si atitudinea sunt cele care primeaza la acest capitol. Personajul se construieste atat la nivel vizual, cat si la nivel comportamental. Asuma-ti rolul. De aceea e bine sa alegi un rol care sa se potriveasca personalitatii tale.

Pana cand joc un rol?

Poti juca de fiecare data cate un rol; il poti identifica pe acela care atrage cei mai multi membri si il poti folosi mai des. Asta nu inseamna ca trebuie sa il folosesti in fiecare zi. Stabileste o zi cu cei care te privesc, promite-le ca in ziua respectiva, vei aparea ca personajul X. Fa un eveniment din asta, ca ei sa-si doreasca sa te vada si sa tina neaparat sa fie prezenti in momentul in care tu dai viata acelui personaj.

Nu este de ajuns sa fii imbracata ca personajul pe care il joci si sa vorbesti ca el. Trebuie sa creezi un scenariu, o poveste in care sa il implici si pe interlocutor. Daca joci un personaj dintr-un film celebru, foloseste-te si de celelalte personaje. Atribuie-i celui cu care vorbesti un rol in povestea ta, discuta cu el la nivel fantezist, ca si cand sunteti chiar acele personaje.

Desi un model de videochat nu trebuie sa aiba inhibitii, de cele mai multe ori, atunci cand vine vorba de jucat un rol, modelele sunt mai reticente. Nu ai de ce sa fii asa. Fii relaxata. E un rol. Gandeste-te la actori, care de fiecare data trebuie sa interpreteze un tip uman care nu ii caracterizeaza deloc sau care este total opusul lor din punct de vedere comportamental. Tocmai in asta consta arta. Modelul de videochat trebuie sa profite de faptul ca poate experimenta diverse personaje si diverse costumatii.

Ce roluri pot sa interpretez?

Desi sunt foarte multe variante, pur si simplu nu stii de unde sa incepi. Pai, ai putea sa optezi pentru roluri deja cunoscute de politista, asistenta, profesoara, majoreta sau menajera. Acestea sunt cel mai des utilizate, iar pentru unele dintre ele nu iti trebuie nici tinute sofisticate. Insa te poti gandi si la ceva mai elaborat. La un personaj dintr-un film, serial sau dintr-o carte celebra.

In situatii de acest fel, te poti adapta si la fata locului. Daca interlocutorul tau iti vorbeste despre o fantezie de-a lui sau de un film care ii place foarte mult, poti interpreta personajul pe loc doar pentru a-i face lui pe plac. Cu siguranta el va aprecia acest lucru si vor creste automat si veniturile.