Cugetari

Prea ocupat

Aceste fraze suna familiar? Nu am timp. Sunt prea ocupat. Imi pare rau, sunt obosit. As vrea sa pot, dar chiar nu pot. Probabil ati spus cel putin una dintre aceste fraze in ultima saptamana sau doua. Inteleg. Toti avem de facut locuri de munca, responsabilitati pentru a face fata, comisioane pentru a alerga si treburi pentru a finaliza. Suntem ocupati la munca, suntem ocupati acasa si astfel timpul nostru este foarte pretios pentru noi. Sunt sigur ca sunteti foarte ocupat si ca nu aveti timp sa faceti anumite lucruri, dar sunt aici sa va spun ca ati putea avea mai mult timp decat credeti.

Timp ca o scuza

Pun pariu ca ati folosit expresia „Imi pare rau, dar sunt atat de ocupat” cand nu ati vrea sa faceti ceva: sa luati un proiect, sa va intalniti cu cineva sau sa participati la un eveniment. Spunand ca suntem prea ocupati, a devenit scuza noastra atunci cand nu vrem sa facem ceva. Este calea noastra usoara sa vadam.

E aproape ca atunci cand erai copil si prietenul tau te-a intrebat; „Vrei sa te joci afara?” Daca nu te-ai simtit asa, ai raspuns cu „Imi pare rau, parintii mei au spus nu” Sweet! Tocmai ati iesit dintr-o situatie nedorita si nu ati ranit sentimentele cuiva in acest proces!

V-ati mintit 

Acum, ca suntem adulti responsabili, nu putem folosi parintii nostri ca o scuza. Cu toate acestea, am inceput sa folosim timpul ca o scuza. Inteleg ca a spune „nu” cuiva este mai greu decat sa spui „pur si simplu nu vreau sa merg la aniversare, Ana!”, Dar din cauza acestui obicei conditionat, incepem sa ne mintim si pe noi insine. Daca utilizati in mod constant scuza „Imi pare rau, nu am timp” nu e de mirare ca ai inceput sa si crezi!

„Prea ocupat este un mit. Oamenii fac timp pentru lucrurile care sunt cu adevarat importante pentru ei „- Mandy Hale