Cugetari

Doua trasaturi a oamenilor carismatici

1. Incredere
Exista o anumita incredere izbitoare a oamenilor carismatici. Conform analizei de la Harvard Business, increderea poate fi atragatoare incat oamenii sunt dispusi sa aiba incredere in oricine care o exprima. Cercetatorii au remarcat faptul ca increderea este mai dominanta in stabilirea increderii decat performanta trecuta. Persoanele carismatice lumineaza cu adevarat o camera cu incredere atunci cand intra.

2. Sunt atenti si asculta pe ceilalti
Persoanele carismatice stiu sa faca oamenii sa se simta apreciati. Oamenii le place sa fie in jurul lor din cauza asta. Acest lucru se datoreaza faptului ca s-au antrenat sa fie atenti la persoanele cu care interactioneaza.

Obiceiurile simple cum ar fi punerea intrebarilor, mentinerea contactului cu ochii, zambind, reactia, indicatiile verbale sau non-verbale, sunt unele dintre lucrurile pe care le fac in mod activ. Nu este surprinzator faptul ca studiile au constatat ca contactul cu ochii influenteaza puternic increderea si atractivitatea. Ascultarea arata ca le pasa mult mai mult decat ofera sfaturi.

„Carisma nu spune doar salut. Ea scade ceea ce faci pentru a saluta „- Robert Brault