Diverse

Povestea primei caramizi LEGO

Originala caramida LEGO inca este o inspiratie pentru competitori. LEGO castiga foarte mult de pe urma Ligii Primului LEGO, o competitie mondiala in care diferite echipe concureaza folosind doar seturile originale de la LEGO.

In 1960 LEGO a inceput sa sa-si extinda gama de caramizi catre copii mai mici folosind linia DUPLO. Caramizile Duplo sunt de pana la opt ori mai mari decat , pentru o mai usoara manipulare de catre mainile mici ale copiilor. In 1990 DUPLO a creat linia DUPLO Primo dedicate copiilor foarte mici si bebelusilor, avand un design foarte simplu.

Tot in 1990 au fost lansate seturi mai specializate, pentru copii mai mari, seturi care cuprindeau castele, pirati sau orase moderne. Acestea au fost legate si de jocurile PC. In anii 2000 LEGO a inceput seturile Batman, Spider Man si ale altor filme celebre, datorita Hollywood-ului. Aceste seturi dupa filme celebre au devenit in timp si jocuri pentru consola sau PC.

LEGO isi pastreaza tendinta de a se deplasa spre varstele superioare cu seturi ceva mai tehnice, care vizeaza in primul rand adolescentii. Seturile tehnice de la LEGO pot fi folosite pentru constructii mai complexe cum ar fi Montagne Russe sau masini cu telecomanda. Setul Bionicle se concentreaza pecaractere fictive din spatiu.

Seturile LEGO au evoluat cu un succes urias datorita strategiilor de marketing de a extinde anii copilariei in perioada adolescentei.