Sport

Popularitatea sedintelor de fitness in confortul propriei locuinte

Exista o miscare crescanda in ceea ce priveste fitnessul si antrenamentul care vizeaza in linii mari renuntarea la antrenamentele de la sala de gimnastica si “mutarea” chiar la domiciliu. Bineinteles, aceasta mutare poate avea loc doar daca treptat iti vei cumpara online anumite aparate de fitness de la magazinele de specialitate sau de la cele care s-au deschis in mediul online (precum banda de alergat sau bicicleta de fitness).

Concluziile initiale ar putea indica faptul ca aceasta alegere este mult mai putin costisitoare decat mersul la sala reprezinta unul dintre principalele motive ale acestei “miscari”. Insa, multi oameni care opteaza pentru antrenamentele la domiciliu cheltuie totusi anumite sume de bani pe aparatele propriu zise pe care trebuie sa le cumpere, dar si pe programele online de antrenament. Un numar din ce in ce mai mare de programe activate pe internet reprezinta conducatorul principal al acestei schimbari. Unele schimbari majore in felul in care gandim si analizam aceasta industrie a fitnessului incurajeaza oamenii sa acorde mai mare importanta sanatatii si mentinerii acesteia prin exercitii care sa tonifieze corpul.

Iata cateva dintre principalele motive pentru care tot mai multi oameni aleg sa faca exercitii de fitness acasa, nu la sala!

Existenta platformelor de fitness online

Internetul a reprezentat o sabie cu doua taisuri pentru acest domeniu al fitnessului personal. Se poate spune ca o revarsare a informatiilor a facut mai usor pentru oricine ca oamenii sa “studieze” aceste planuri de fitness si sa dezvolte solutii personalizate care sa functioneze cel mai bine pentru ei. Pe de alta parte, supraincarcarea informatiilor permite adesea oamenilor sa se decida cu greu asupra opiniilor contradictorii. Rezultatul a fost o cerere crescuta de experiente care indeplinesc mai mult decat un singur aspect cand vine vorba de acest domeniu foarte important al fitnessului la domiciliu.

“Coachingul” de sanatate alternativa

In trecut, sursa principala de informatii pentru sanatate a fost fie instructorul personal, fie anumite carti despre fitness. Dat fiind ca internetul face mai usor ca oricand extinderea anumitor retele de “experti” in fitness, numarul acestor furnizori care ofera sfaturi calificate creste. De cele mai multe ori, aceste sfaturi vin din afara retelelor traditionale de gimnastica.

Fitnessul functional este in crestere

Inca de la inceputul anului 2017, se poate observa cum acest aspect functional al fitnessului este in continua crestere. Indiferent daca este vorba despre a creste sau a scadea in greutate sau doar de a te mentine in forma, foarte multi oameni sunt interesati de aceste aspecte ale fitnessului pe care il poti face la domiciliu.