Timp Liber

Alte doua retete interesante pentru aperitivul servit de sarbatori

CROCHETE DIN PIEPT DE PUI

INGREDIENTE: 1 piept de pui, o felie de paine, 100 ml lapte, 2 oua, sare, piper, patrunjel verde.

MOD DE PREPARARE:

-se inmoaie painea in lapte apoi se stoarce bine;
-pieptul de pui se dezoseaza si se curata de pielite;
-pieptul de pui si painea se dau prin masina de tocat;
-in amestecul obtinut se pun: sare, piper, 1 ou si patrunjelul verde tocat;
-se modeleaza crochete care se dau prin faina si ou;
-crochetele se pun in tigaie la prajit in ulei incins.

RULADA DE PIEPT DE PUI CU SPANAC

INGREDIENTE: 6 fasii de piept de pui, 6 fasii de morcov fiert, spanac tocat si calit in unt, 100 g cascaval ras, ulei, condimente, 200 g suc de rosii.

MOD DE PREPARARE:

-carnea se bate cu ciocanul si se condimenteaza;
-peste fiecare bucata se pune pasta de spanac, se presara cascaval ras si se aseaza pe mijloc fasia de morcov;
-se ruleaza bine si se introduc capetele in interior;
-se dau la copt intr-o tava unsa cu ulei, apoi se stropesc pe deasupra cu sos de rosii;
-dupa racire se pot taia rondele.
Rezulta 6 rulade care se pot servi cu salata de telina si mar