Diverse

O zi in viata unui student la ASE

Saptamana trecuta am facut un calcul rapid cand un student la automatica mi-a spus ca merge la facultate cam 30 de ore pe saptamana. Mi-am amintit ca prietena mea de la medicina mi-a zis odata ca are 36 de ore in fiecare saptamana. Rezultatul adunarilor mele mi-a dezvaluit un adevar sumbru pentru educatia mea si imbucurator pentru timpul meu liber. La facultate merg maximum 12 ore pe saptamana, si asta cand chiar sunt nerabdatoare sa invat!
Ceea ce NU as vrea sa se inteleaga din acest articol ar fi ca viata unui student la ASE este deloc dificila, fara nimic de invatat, doar iesiri in oras si timp de pierdut. Dar in mare parte asa e ๐Ÿ™‚

Pleci dis de dimineata de acasa, hotarat sa faci treaba, spunandu-ti โ€œasta este ziua cand merg la toate cursurile si seminariile!โ€ si pe parcurs te trezesti cu atentia distrasa de sumedenia de imagini imbietoare ce iti apar inca de la iesirea din metrou. O cafea pe dreapta, o geanta in vitrina, o pereche de tenisi doi pasi mai incolo, un miros irezistibil de pizza sau pur si simplu o bancuta printre copaci, unde poti sa iti fumezi ca tot omul tigara de dimineata.

Cand in sfarsit reusesti sa invingi chemarea demonilor din adancul sufletului tau de student chiulangiu, ajungi pe un scaun la un seminar la care ai venit doar pentru prezenta, ca doar nu ai mai fost de 3 saptamani. Stai, asculti, devine interesant, chiar raspunzi, se face ora de plecare, te foiesti in banca sa ii atragi atentia profesorului ca paseste neregulamentar pe pauza ta cea sfanta si fugi pana in curte unde iti poti sa iti fumezi ca tot omul tigara de pranz.

In continuare, dai de la tine, te lupti cu subconstientul, cu vinovatia din sufletul tau a carei influenta asupra ta tinde cu repeziciune spre 0, si te duci si la urmatorul curs. Dar e deja prea mult. Vrei sa fii atent, il vezi pe ala din dreapta ta ca motaie, iar fata blonda din primul rand si cu o moldoveanca raspund intr-una si chiar ridica mana (ar trebui sa le spuna cineva ca daca ai peste 13 ani si inca ridici mana la ore, ai o problema) iar profesorul poate ca spune lucruri interesante, dar tu esti deja prea obosit de la seminar. Asa ca iti blestemi zilele in care ti-ai dat consimtamantul sa participi la aceasta prelegere pe care o puteai lua scrisa de la cineva din grupa, iti mesteci nervos guma, iti musti de doua ori limba, te uiti la ceas si gata, fugi pe usa. In curte, in fata cladirii, dupa cladire, acelasi ritual de socializare alaturi de colegi.

Sa mergi si la urmatorul curs ar fi dubios. Du-te la prea multe cursuri si ai putea fi considerat tocilar. Du-te la prea putine si ai mai mult timp liber. Deci? Cum poti sa infrunti de unul singur ispita? Asa ca te resemnezi (esti doar un biet student), iti salvezi reputatia, buna-dispozitie si ziua si te duci la terasa, in intersectie, a doua pe dreapta, acolo unde au aia ceaiul si cafeaua ieftina. Pentru ca vrei ca dupa o zi lunga la facultate sa poti sa fumezi si tu ca tot omul o tiga