Fashion

Istoria inelului de logodna

Inelul de logodna au fost folosite in trecut ca obiecte simbolice timp de secole. In zilele noastre un inel de logodna reprezinta adevaratul simbol al iubirii vesnice dintre un barbat si o femeie. Acele persoane se ocupa cu asa ceva in fiecare zi incearca sa creeze in fiecare zi cate un model diferit de inele de logodna. Fiecare persoana in parte se diferentiaza fata de restul, iar din aceasta cauza trebuie sa existe pe piata cat mai multe modele.

Originile inelului de logodna

Primii care au considerat ca purtarea inelelor simbolizeaza puterea si persistenta au fost romanii, acestia purtau la inceput inele din fier, urmand ca mai apoi sa-si confectioneze si sa poarte inele din arama, iar intr-un final sa se ajunga la inelele din argint, aur si platina.

Legat de inelele d elogodna si purtarea lor pe al patrulea deget se datoreaza grecilor care au considerat ca astfel ca mana care trebuie sa poarte inel este cea stanga.

Prin secolul al IX-lea Papa Nicolae I a fost de acord cu aceasta idee si uite asa acesta a facut din inelul de logodna din aur o cerinta obligatorie pentru ca barbatul sa-si demonstreze averea si toata capacitatea de a avea grija de viitoarea sotie. Putin mai tarziu, prin anul 1215, Papa Inocentiu al III-lea a modificat un pic regulile, spunand ca inelele puteau fi facute din orice metal si trebuiau sa fie purtate pe toata perioada logodnei.

Conform celor spuse de catre specialisti primul inel cu diamant a fost facut special pentru arhiducele Maximilian de Austria careia i l-a daruit logodnicei sale, Maria de Burgundia, in anul 1477. In prezent nu se gasesc foarte multe detalii despre inelul de logodna in sine, dar in aceea perioada diamantele erau considerate cele mai magice pietre pretiose care semnifica dragostea, puritatea si fidelitatea.

In secolul al XIX-lea au fost gasite o multime de zacaminte pline cu diamante iar din acel moment foarte multe femei au inceput sa primeasca cat mai multe inele cu diamant din partea barbatilor. Initial, aceasta bijuterie era purtata doar de femei, dar odata cu venirea secolului XX acestea au inceput sa fie purtate de ambii soti.

Forma circulara pe care o are inelul simbolizeaza eternitatea, iar golul din mijloc nu este doar un simplu spatiu ci reprezinta un spatiu de trecere, de la viata pe care o ai in prezent la cea pe care o vei avea impreuna cu persoana iubita.