Intuitia materna intruchipeaza de cele mai multe ori o insusire categorica, distribuita uniform tuturor mamicilor. Si totusi, lipsa de experienta care intervine la prima nastere, planul estetic incantator pe care il promoveaza majoritatea magazinelor de profil, dar si bugetul limitat de care dispunem in momentul cumparaturilor de sezon inglobeaza doar cateva dintre aspectele decisive pentru investitiile nu tocmai chibzuite in garderobele micutilor nostri. Ne dorim pe cat posibil sa ii protejam de temperaturile vitrege, sa le oferim din plin tesaturi prietenoase cu tenul lor sensibil, dar si sa ii vedem cum stralucesc sub mantia viu colorata a hainutelor dragalase. Ei bine, pentru a ne indeplini acest obiectiv trebuie sa oferim atentie catorva aspecte importante, care de cele mai multe ori ajung involuntar la capatul listei de prioritati.
Admira pe deplin valenta estetica, dar alege cu responsabilitate comoditatea!
Un sfat ce pare dificil de pus in aplicare, cel putin la prima vedere. Este adevarat, deisgnerii reusesc sa ne uimeasca de fiecare data prin originalitatea si creativitatea pieselor vestimentare pe care le aduc in prim -plan, insa noi nu trebuie sa ne lasam purtate pe aripile fanteziste ale modei infantile, ci trebuie sa ne ingrijim de latura practica a hainutelor achizitionate. Mamicile contemporane isi completeaza minutioas arsenalul de creatii vestimentare decorative pentru varstele fragede, uitand cu desavarsire faptul ca hainele de copii cumparate trebuie sa respecte, in primul rand, cerinta confortului suprem si a mobilitatii indispensabile.
Simplifica-ti pe cat posibil procedura de imbracare a micutului!
Nu te avanta in mirajul hainutelor cu un design complex pentru ca s-ar putea sa intampini numeroase dificultati in incercarea de a-l imbraca pe cel mic cu o sumedenie de articole interesante din perspectiva stilistica, insa lipsite de spiritul practic. Mai mult decat atat, ele nu se vor dovedi comode, limitand intr-o maniera drastica mobilitatea motorie a copilasului cu o varsta frageda. Indiferent daca ne raportam la rutina unui bebelus, acesta fiind schimbat de mamica lui grijulie de cel putin trei ori pe zi, sau daca ne gandim la copilasii ce obisnuiesc sa iasa adesea la joaca si sa se muradareasca, simplitatea design-ului ramane un aspect de luat in considerare, asta in cazul in care nu sunteti dispuse sa petreceti ceva mai mult de o jumatate de ora luptandu-va cu un sistem pretentios de inchidere, dar si cu nerabdarea copilasului.
Da, tesaturile organice sunt decisive pentru pielea micutilor!
Stim ca ai tendinta de a considera toate aceste sfaturi „bio” drept strategii comune de marketing, insa bumbacul organic este cu adevarat benefic pentru micutii cu varste fragede. Iar daca nu ai posibilitatea de a-ti indrepta atentia catre versiunea naturala 100%, lasa-te totusi ghidata printre colectiile care valorifica la cote maxime bumbacul, de orice fel. Preferabil ar fi ca acest obicei sa persiste cat mai mult, insa o data cu dezvoltarea armonioasa a copilasului vei incepe sa oferi incredere si tesaturilor sintetice, mai ales daca privirea ta se abate asupra accesoriilor vestimentare contemporane, in detrimentul pieselor clasice, precum body-urile comode, bluzitele confortabile sau pantalonasii captusiti.