Cugetari

Imbunatateste gandirea cognitiva

In timp ce imbatraniti, functionarea cognitiva se deterioreaza treptat. Deficitul care rezulta va slabeste capacitatea de a rationa, de a va aminti si de a procesa informatii. Toti acestia sunt factori care te pot face mai putin productivi la locul de munca si in alte domenii ale vietii tale. Vestea buna este ca practicarea meditatiei si a atentiei poate ajuta in acest sens.

Pentru a examina impactul meditatiei asupra functiei cognitive, cercetatorii de la Universitatea din California din Santa Barbara au efectuat un studiu. Ei au cerut 48 de studenti sa participe la una din doua clase: o clasa de nutritie sau o clasa de mindfulness. Rezultatul? Cei care au participat la clasa de constientizare au inregistrat imbunatatiri ulterioare ale examenelor, in timp ce grupul de nutritie nu a inregistrat imbunatatiri semnificative din punct de vedere statistic.

Un factor care poate explica acest rezultat este ca meditatia imbunatateste echilibrul partilor stangi si drepte ale creierului. Sincronizarea ambelor emisfere cerebrale permite o putere de procesare mai mare si o comunicare neuronala.