Relatii

Glorificarea esecului va opreste sa va asumati riscuri

Viata este plina de riscuri. In calitate de antreprenor, inteleg foarte mult acest lucru. Cand am vrut prima data sa-mi incep afacerea, mi-am pus ideile la o multime de potentiali investitori. Prima persoana pe care am facut-o pentru a ma privi critic si a spus multe lucruri care ar lua tot spatiul aici daca le-as fi scris.

In concluzie, mi-au spus ca ideea mea nu a fost la fel de buna precum am crezut si ca ameliorarea ei putin ma va ajuta sa-mi vand terenul mai bine. Imediat am simtit ca am esuat pentru ca nu mi-au cumparat ideea. Dar, in loc sa invat din ea, am justificat cuvintele lor. Am raspuns ca nu stiau ca aurul se uita la ei. Am spus ca erau prea sentimentali.

In ansamblu, mi-am justificat esecul si am refuzat sa-l pun pe nimeni din nou luni intregi. Procesul meu de gandire m-a impiedicat sa-mi asum riscurile pe care stiam ca m-ar ajuta sa-mi dezvolt afacerea. Din aceasta interactiune unica, am invatat cand glorificati esecul, incetati sa va mai asumati riscuri care va pot ajuta sa cresteti.

„Cel mai mare risc nu este acela de a-ti asuma nici un risc … Intr-o lume care se schimba cu adevarat rapid, singura strategie garantata de esec nu poarta riscuri” – Mark Zuckerberg