Relatii

Cu si despre…gelozie?!

Gelozia este teama de a nu fi la fel de bun ca ceilalti sau invidia fata de ceea ce au altii. Oamenii vesnic gelosi se gandesc cu teama ca nevoile lor nu vor fi satisfacute.
Gelozia este teama de a nu fi la fel de bun ca ceilalti sau invidia fata de ceea ce au altii. Oamenii vesnic gelosi se gandesc cu teama ca nevoile lor nu vor fi satisfacute.

Gelozia este una dintre cauzele divorturilor, despartirilor, distrugerii prieteniilor, nebuniei…cu cat urmarirea este mai insistenta cu atat gelozia este mai mare. Gelozia pe vecinul tau te poate duce in faliment incercand sa pastrezi aparentele, afisandu-te cu lucruri mai scumpe, mai valoroase pe care, de fapt, nu ti le permiti.

Unele gelozii au sfarsit prin utilizarea unor acte necugetate ca talharii, incendieri si chiar crima. De multe ori, oamenii gelori sunt nesiguri si cred ca trebuie sa se compare mereu cu standardele celorlalti. Cel mai bun tratament pentru gelozie este o buna relatie. Increderea este un bun element pentru o relarie reusita, iar gelozia arata neincredere. Sa construiesti increderea necesita mult timp si energie, in special pentru cineva care este gelos pe toata lumea.

Dar, nu este intotdeauna un lucru negativ sa fii gelos. Gelozia te poate ajuta sa inveti mai mult, sa muncesti mai mult la serviciu pentru a iesi in evidenta, a fi mai bun…iata ca are si cateva calitati, dar, de obicei, ea are efecte negative.

Tot la acest capitol as vrea sa vorbim de „verificarea” barbatului. In business, cand semnenzi un nou contract poti verifica o persoana pana in panzele albe si nu doar la inceput ci si in perioada desfasurarii contractului. In viata personala lucrurile nu sunt atat de clare.

Verificarea lui se numeste spionare. Decizia aceasta trebuie sa o ia fiecare fata pentru ea, oricum, nu faci decat sa te ranesti. In primul rand te umilesti pe tine in situatia in care te prinde asupra faptului, in al doilea rand daca esti implicata intr-o relatie plina de nesiguranta si lipsa de incredere fa cat mai bine sa iesi din schema.