Relatii

Glorificarea esecului duce la lipsa de creativitatea

Daca mi-ai urmarit bine povestea, atunci ai vedea ca egoismul ezita orbeste creativitatea. Din cauza actiunilor mele, nu am putut analiza si evalua critic comentariul meu potential al investitorului. Ei au fost, evident, destul de obiectivi pentru a vedea ca ideile mele erau bune, dar nu excelente.

Ei stiau ca, cu putina creativitate, ideile mele ar putea fi mai bune si mai valoroase decat am crezut. Mi-a luat ceva timp, dar in cele din urma mi-am modificat ideile si predictiile lor au fost corecte. Daca nu le-am justificat cuvintele cand mi le-au spus pentru prima data, as fi invatat si l-as fi provocat. Dar acele luni in care mi-am glorificat esecul chiar mi-au orbit creativitatea.

Glorificarea esecului invata lenea

Refuzul de a glorifica esecul cand nu reusesc este un secret despre care stiu ca ma ajutat sa fac mai bine in toate domeniile vietii mele. Stiu ca vreau sa fiu de succes. Stiu ca vreau sa obtin multe. Cum pot sa fac acest lucru daca ma odihnesc pe vaslele mele si ma laud cu esecul atunci cand se intampla?

Nu functioneaza asa. Oamenii de succes trebuie sa fie rezilienti in tot ce fac. Nu conteaza daca exista disconfort si incertitudine. Acesti factori sunt ceea ce propulseaza oamenii in maretie. Si nu exista un profesor mai bun pentru acei factori chinuitori decat esecul. Nu doar esecul, ci invatarea de la esec cand se intampla.

Esecul este ceva de care ne temem toti. Da, chiar ma tem de esec uneori. Dar, in cele din urma, tot ce ma gandesc este ca nu am nimic de pierdut. Cand ma simt descurajat, imi amintesc pur si simplu cuvintele lui Lance Armstrong: „Durerea este temporara. Renuntarea dureaza pentru totdeauna”.