Relatii

Diferenta SEX vs Dragoste

Sexul ajuta…la calmare, eliminarea tensiunii, naste sentimenul de implinire dupa orgasm si nu echivaleaza cu orice alta experienta umana.
Le sta mintea doar la sex? Sa fie oare un adevar…sau mai degraba o legenda urbana?

In medie, unii specialisti din domeniu afirma ca barbatii se gandesc la sex din 7 in 7 secunde. Desi pare sa fie adevarat tinand cont de atitudinea lor cand intalnesc o femeie frumoasa, nu trebuie sa generalizam. Nu suntem in schimb foarte departe de adevar: 54% dintre barbati se gandesc la sex zilnic, dar in nici in caz de cateva ori/minut. Un punct de discutat ar fi interesul crescut pe care il arata pentru sex vizavi de dragoste si romantism. In orice caz acesta pare sa fie un concept american ce ne-a invadat si pe noi: “It’s all about sex.”

Sexul ajuta…la calmare, eliminarea tensiunii, naste sentimenul de implinire dupa orgasm si nu echivaleaza cu orice alta experienta umana. Fizic, o femeie poate beneficia de aceste experiente, fiind in perfecta conditie fizica, aproximativ 30 de ani. Ea simte nevoia de sex.

Pentru tinerele care nu si-au inceput inca viata sexuala este foarte simplu: daca nu-l iubesti faci sex, daca il iubesti faci dragostea. Iar dragostea = sex. Pentru fostul meu prieten, sexul e ceva fizic si trecator pe cand dragostea cuprinde si sexul insa nu e ceva trecator si e sentiment.

Dragostea fata de sex presupune sa-l iubesti pe cel de langa tine si sa te abandonezi iubirii. Recitind parerile lor mi-am dat seama ca nu exista o bariera intre cele 2 cuvinte. Cu toate acestea poti avea parte de o partida de sex minunata oricand folosind vibratorul.

In plus, la un sondaj facut in SUA pe 90 de mii de oameni, 64 de mii au raspuns ca o imbratisare calduroasa si o mangaiere tandra sunt mai importante decat actul sexual. Desi cercetatorii nu se aratau convinsi ca respondentii ar fi preferat imbratisarile vs sex, subliniau importanta intimitatii in relatie. Intimitate pe care o descoperi cand faci dragoste. Si aici apare diferenta: sexul e mecanic, dragostea inseamna apropiere si afectiune.