Relatii

Cele 7 lucruri care va impiedica sa va bucurati de viata la maxim – I

Pentru unii, viata este nedreapta. Pentru unii, viata este buna. Si pentru altii, viata este minunata. Totul depinde de perspectiva ta si de cata responsabilitate iti asumi pentru dezvoltarea personala si pentru veniturile tale.

Dar indiferent de modul in care vedem viata, toti ne dorim acelasi lucru – sa traim fiecare moment la maximum. Nu conteaza daca esti cea mai bogata persoana in viata sau cea mai saraca. Nu conteaza daca esti cea mai fericita persoana de pe pamant sau cea mai trista, cu totii vrem sa ne bucuram de viata la maximum.

Problema este – exista unele lucruri care ne impiedica de acest obiectiv pe care mintea ne ascunde de noi. Ar putea fi dificil sa descoperi aceste lucruri de unul singur, dar daca nu vrei doar sa iesi, ci si sa traiesti; daca nu doriti doar sa supravietuiti, dar si sa prosperati, trebuie sa scapati de aceste lucruri.

1. Incercarea de a-i multumi pe toti oamenii din jur
Exista multe motive pentru care acest lucru este zadarnic. Cea dominanta este ca nu vei fi niciodata fericit fiind altcineva, deoarece te vei pune sub o presiune imensa incercand sa-l elimini. Si cand s-a spus si s-a facut totul, nu veti putea totusi sa faceti placere tuturor, deoarece diferite persoane vor lucruri diferite pentru voi. Intrebarea este – ce vrei pentru tine?

Al doilea motiv este si mai rau pentru deciziile de schimbare a vietii precum cariera, afacerile sau casatoria. Persoanele pe care incercati sa le faceti va rog nu vor suferi consecintele zilnic. Nu vor fi cei care vor avea aceasta povara decizie. De fapt, s-ar putea sa ajungeti la resentimente pentru deciziile slabe pe care le-ati luat pentru a le multumi.

Daca incerci mereu sa-i placi tuturor, nu te vei bucura niciodata de viata la maxim.