Cugetari

Dezvoltarea personala – o noutate pentru romani

Cu toate ca stiinta dezvoltarii personale este studiata inca din Antichitate, iar in SUA cunoaste o mare popularitate inca de la mijlocul secolului 20, acest domeniu de o importanta colosala a devenit accesibil romanilor abia in ultimii ani. Daca in urma cu 15 ani aceasta stiinta patrundea destul de timid in spatiul cultural romanesc, astazi ea cunoaste o popularitate destul de mare, mai ales in randul tinerilor.

Putem observa acest lucru din numarul mare de cautari pe Internet ale termenilor de dezvoltare personala, care la inceput erau complet necunoscuti romanilor. Asadar, intrucat cererea de materiale motivationale este destul de mare si creste vertiginos, editurile si mediul online s-au grabit sa satisfaca aceasta cerere printr-o oferta pe masura. Astfel, librariile contin numeroase carti motivationale, scrise de diversi autori (majoritatea americani), iar Internetul abunda in situri create special pentru acest domeniu.

In afara de carti si situri, materialul motivational este prezentat publicului larg atat prin numeroase programe de tip e-Learning, cat si in cadrul unor seminarii motivationale, dar si prin intermediul unor sedinte de dezvoltare personala. In ciuda cantitatii considerabile de informatii in acest domeniu, mai exista insa si destui oameni care nu au auzit pana acum de concepte precum vizualizare, legea atractiei, stabilirea obiectivelor.

Multe persoane nici nu stiu macar ca exista numeroase modalitati prin care isi pot imbunatati viata in mod considerabil si o pot urca chiar pe culmile succesului. Aceasta evolutie este posibila deoarece exista anumiti oameni pasionati de domeniul dezvoltarii personale, care au elaborat diverse programe motivationale menite sa ii ajute pe oameni sa isi imbunatateasca performantele, sa afle ce isi doresc cu adevarat de la viata, sa isi organizeze mai bine timpul (aici este vorba despremanagementul timpului), sa aiba relatii de calitate cu cei din jur, sa aiba o viata armonioasa si bine echilibrata, etc.

Tehnicile motivationale iti descopera cum te poti imbogati rapid, cum poti deveni un om influent, cum iti poti descoperi puterea interioara incredibila de care dispui si cum o poti folosi pentru a-ti atinge toate obiectivele.