Diverse

Despre caminele de batrani de lux

Caminele de batrani de la noi nu sunt vazute chiar ca o optiune buna pentru ultimii ani din viata, lucru total neadevarat.

In Statele Unite, caminele de batrani sunt vazute mai mult ca locuri de recreere, de relaxare si de socializare pentru cei in varsta. Cum de altfel ar trebui sa fie vazute si la noi.

Multe camine de batrani ofera tot felul de facilitati, precum un hotel de 4-5 stele, avand saloane de infrumusetare, de masaj, sauna, piscina interioara, librarii, cinema-uri, diverse activitati recreationale si tot felul de facilitati de care nu ne-am putea bucura acasa. Intr-adevar, si pretul pentru a trimite parintii in astfel de camine de batrani este mai mare, dar cu siguranta merita investitia.

Problema este ca in Romania caminele de batrani nu sunt vazute tocmai bine. Multi cred ca cei care isi trimit parintii intr-un camin de batrani o fac din cauza faptului ca s-au saturat sa tot aiba grija de parinti. Realitatea este insa alta.

Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca exista doua tipuri de case de batrani, cele de stat si cele particulare. De obicei cele particulare ofera conditii mult mai bune, insa si caminele de stat noi ofera conditii foarte bune.

Principalele cauze pentru care copii isi trimit parintii in azilele de batrani sunt:

-copii sunt plecati in strainatate si nu pot avea grija de parinti, prin urmare aleg sa ii trimita la un camin de batrani;

-se intampla ca parintii sa fie destul de bolnavi incat sa nu poata intretine activitatile de zi cu zi, iar din cauza serviciului nici copii nu pot avea grija intr-una de parinti;

-este nevoie ca batranii sa fie sub atentie medicala non stop;

-unii batrani chiar vad mutatul intr-un azil de batrani ca pe o metoda de relaxare si comunicare.

-se intampla sa fie mai rentabil sa locuiesti intr-un azil de batrani decat in propria locuinta

Un lucru ce necesita atentie este si faptul ca nu toate caminele de batrani sunt la fel. La prima impresie poate va sperie gandul sa ajungeti intr-un camin de batrani unde veti vedea numai oameni in varsta si suferinta. Dar si caminele de batrani sunt specializate si impartite in categorii si chiar exista case de batrani unde cei varstnici sunt fericiti si traiesc in pace beneficiind de ajutorul personalului specializat.

Exista persoane care se simt vinovate daca-si trimit parintii intr-un azil pentru batrani. Aceasta este o decizie foarte importanta, iar daca parintii nu sunt si ei de acord cu acest lucru, atunci nu luati voi decizia in locul lor. Le puteti totusi spune sa incerce o saptamana de proba, sa vada daca le place si astfel veti sti care e decizia potrivita.