Diverse

Alegerea jucariilor pentru bebelusi

Multi parinti cred ca jucariile sunt neimportante pentru bebelusi. Trebuie sa constientizam totusi, ca primele luni de viata sunt extrem de importante pentru ca este momentul in care copilul incearca sa inteleaga lumea in care traieste.

Copilul este curios sa descopere tot ce il inconjoara, iar jucariile sunt cea mai buna solutie pentru acest lucru. Uite cateva jucarii care sunt indicate copiilor cu varste curpinse intre 3 si sase luni.

O jucarie de plus, sau alt material moale. La aceasta varsta copii se vor atasa de acest tip de jucarii, iar noi ca parinti trebuie sa optam pentru cateva modele pentru ei. Ce trebuie sa verificam cand optam pentru o astfel de jucarie este cat de moi si cat de placute la atingere sunt. Trebuie sa luam in calcul siguranta micutului. Ursuletii de plus cu urechi sau nas din plastic sau alte materiale tari adaugate nu sunt indicate pentru ca pot rani copiii. De asemenea jucariile nu trebuie sa contina componente mici ce pot fi desprinse si inghitite de copii.

Jucariile care fac sunete sunt si ele extrem de importante. Copii la aceasta varsta ciupesc si strang in palme toate obiectele pe care le pot atinge, iar jucariile care fac zgomote cand sunt atinse sunt extrem populare. Ei invata ca pentru a produce acel zgomot din nou ei trebuie sa interactioneze cu jucaria, dezvoltandu-si astfel coordonarea mainilor.

Cartile. Copii trebuie sa invete de la zero la ce foloseste o carte, iar prima etapa este sa te asculte in timp ce le citesti. Ascultarea este o abilitate in sine care se dezvolta in acest fel iar imreuna cu ea se deprinde si vorbirea. Tinand cont ca perioada critica de dezvoltare a vorbirii la copii este pana in 5 ani, nu este niciodata prea devreme sa ii citesti copilului.

Jucariile pentru dinti. Sunt extrem de practice in perioada in care celui mic incep sa-i iasa dintii. Cand gingiile il deranjeaza scoti jucaria de la rece si ea va calma durerile si mancarimea. Jucariile pentru dantura nu doar calmeaza disconfortul provocat de gingii dar pot fi folosite si ca jucarii in sine, fiind viu colorate si moi.