Diverse

Dependenta in dragoste

Acest sentiment este normal in cazul nou-nascutilor. Am crescut, nu mai suntem copii ci femei. Dragostea a devenit pentru noi o prioritate in timp ce pentru barbati ea urmeaza dupa reusita sociala si profesionala.
O femeie ce sufera de dependenta se va transforma dupa gusturile barbatului: se face blonda daca el i-o cere, s-ar duce pana la captul lumii pentru el si va face totul, renuntand sa se mai concentreze la dezvoltarea ei personala. Am iubit si eu o data asa. A fost prima oara cand am devenit pe dea-ntregul a lui.

Cand ma lua in brate eu nu mai existam pentru ca eram una cu el. Aveam nevoie de aprobarea lui pentru orice faceam si tanjeam dupa fiecare mangaiere si atingere. Se pare insa ca egoismul meu a fost mai presus de nevoia de apreciere si nu am renuntat la tot pentru el. Ne-am despartit cand am realizat ca orice om din jur era mai important pentru el decat as fi putut fi eu vreodata.

Cateodata unele femei devin dependente de un barbat datorita fricii de independenta. Tuturor acestora le lipseste stima de sine si increderea ca pot realiza ceva prin forte proprii. Multe dintre relatiile ce se dezvolta sub semnul dependentei se termina cu despartirea. In primul rand, cu trecerea timpului tu vei avea impresia ca el nu iti acorda suficienta atentie si vei incepe sa suferi si sa realizezi ca el nu este exact ce ti-ai dorit.

Semne ale dependentei:

– Spune-mi ca ma iubesti

– Sentiment de neliniste cand nu stii unde este celalalt sau intarzie

– Suna-ma cand ajungi, suna-ma cand pornesti, spune-mi unde te duci, cat stai, cu cine. In momentul in care partenerul intarzie solutia cea mai buna este sa asteptati putin, sa mancati si sa va culcati.

Ingrijorarea, stresul, nervii nu folosesc la nimic. A doua zi puteti vorbi cu el ca data viitoare sa anunte si sa nu mai fiti nevoita sa asteptati. In plus nu este indicat sa puneti intrebari de genul unde ai fost, cu cine, etc. El daca vrea sa spuna o face, daca nu, nu va spune adevarul. Alt lucru important pe care as dori sa il intelegeti este ca iubirea nu inseamna adaptare la dorintele celuilalt. Nu trebuie sa fii asa cum isi doreste el, nu trebuie sa faci cum se asteapta el. Nu deveni ce vrea el pentru ca te transformi intr-o marioneta lipsita de vointa si personalitate. Ai curajul sa fii asa cum esti tu in realitate si unul din barbatii urmatori va aprecia asta din plin si se va mandri cu tine.