Sanatate

Cum sa scapi de Milia – bubite mici albe de sub ochi

Am intrebat experti de top in ceea ce priveste pielea care este exact milia si ce poti face in privinta acestor umflaturi neplacute sub ochi.

Indiferent daca iti dai seama sau nu, probabil ai cateva milii undeva pe pielea ta. Aceste denivelari minuscule si dure pot fi adesea confundate cu un cos, dar nu faceti nicio greseala in acest sens, milia sunt foarte diferite decat punctele negre si punctele albe. Acest lucru inseamna ca tratamentul si abordarea dvs. de extractie trebuie sa fie, de asemenea, diferite. (Alerta spoiler: nu poti sa-i faci doar pop.) Inainte, expertii in piele au in vedere care sunt cauzele miliei si cum poti scapa de milie.

Ce sunt milia?

„Milia sunt mici umflaturi albe de keratina, proteina care formeaza parul, pielea si unghiile, care este prinsa sub piele”, explica medicul dermatolog din New York, Marnie Nussbaum, MD „Sunt nedureroase si arata ca acneea, dar sunt destul de diferite. Nu pot fi sparte sau stoarse si nu vor elibera niciodata puroi sau sange. ” Spre deosebire de spargeri, de obicei, nu exista roseata sau inflamatie, ci doar o umflatura de culoare alba greu de spart. Adesea veti vedea milia adunata in grupuri si adesea apar pe nas, pe obraji si mai ales in jurul ochilor, adauga dr. Nussbaum. In timp ce milia sunt inestetice si enervante, nu sunt o problema de sanatate, adauga Gretchen Frieling, M.D., un medic dermatopatolog de bord in zona Boston. Cel mai adesea apar pe fata ta, desi milia poate aparea in alta parte a corpului, in special piept, spate si brate.