Alimentatie

Secretul pierderii in greutate pe care nu l-ati mai auzit niciodata

Daca pare sa aveti nevoie de mai mult de un centimetru pentru a va prinde talia, indiferent de ceea ce mancati sau daca va concentrati asupra antrenamentelor de greutate, problema nu este stomacul, ci un alt organ.

Probabil ca nu va ganditi prea mult la ficat, dar sanatatea sa este cheia pentru sanatatea si greutatea dumneavoastra generala. Ficatul dvs. este multitaskerul final: actioneaza ca un filtru pentru a elimina toxinele (cum ar fi medicamentele si alcoolul) si produsele secundare nutritive, cum ar fi amoniacul din sange; ajuta la digestie prin producerea de bila pentru a ajuta la descompunerea grasimilor si la absorbtia vitaminelor si mineralelor solubile in apa si grasim si joaca un rol in reglarea glucozei, a tensiunii arteriale, a zaharului din sange, a insulinei, a estrogenului, a testosteronului, a imunitatii si a producerii si eliminarii colesterolului din sange.

Din cauza acestei activitati, ficatul dumneavoastra poate avea nevoie de putin TLC. Cand este suprasolicitat, reziduurile toxice se pot acumula, provocand inflamatie asociata cu obezitatea. Un ficat stresat poate provoca, de asemenea, acumularea de grasimi, in special in jurul burtii. Adaugate impreuna, acest lucru poate insemna ca, indiferent de cat de mult restrictionati caloriile, pierderea in greutate este aproape imposibila – daca nu va detoxifiati ficatul.

Inainte de a incepe o curatare nebuna, verificati daca aveti alte simptome de probleme hepatice cum ar fi oboseala, insomnie, eruptii cutanate sau acnee, tulburari digestive (constipatie, acid reflux, indigestie, balonare), colesterol ridicat si zahar in sange si dezechilibre de insulina, care pot duce la scaderea energiei, la pofta, sete excesiva si urinare.

Daca credeti ca ficatul dumneavoastra poate fi prost, adresati-va medicului dumneavoastra pentru un test al functiei hepatice si a identifica principalele probleme. Odata ce ati obtinut rezultatele, puteti face urmatoarele modificari ale stilului de viata pentru a ajuta la remedierea si chiar inversarea problemei.

1. Daca fumezi, opreste-te.

2. Utilizati medicamente numai atunci cand este necesar, deoarece acestea pot avea consecinte grave asupra ficatului.

3. Nu beti alcool.

4. Mancati si beti sanatos. Sariti alimentele si bauturile care contin sirop de porumb cu continut ridicat de fructoza, uleiuri hidrogenate, aditivi, hormoni, conservanti sau culori artificiale si mancati din gama libera sau organica ori de cate ori este posibil. Ficatul tau trebuie sa munceasca mai mult pentru a filtra totul.

5. Eliminati sarea, care poate contribui la retentia de lichide si tensiunea suplimentara a ficatului, si gustati alimentele cu usturoi, rozmarin, papadie sau cicoare, care par sa sustina functia hepatica.

6. Faceti exercitii in mod constant si in fiecare zi. Scopul este sa faceti cel putin o jumatate de ora, desi mai multe pot fi mai bune si asigurati-va ca faceti la intervale regulate, ceea ce va ajuta la topirea grasimilor.