Sanatate

Despre streptococul auriu: informatii si tratament

Prezenta streptococului auriu la nivelul organismului nostru poate conduce la complicatii diverse si in forme agravante. Metodele de tratament asupra lui sunt din ce in ce mai ineficiente.

In acest articol vei afla ce simptome da acest streptococ, de unde il poti contacta, precum si modalitatile de tratament existente la ora actuala. Cunoasterea acestor informatii sunt deosebit de necesare pentru sanatatea ta, asa ca va trebui sa citesti articolul cu mare atentie.

Ca simptome, streptococul aureus se manifesta prin patologiile pe care uneori le initiaza iar alteori le agraveaza. Odata activat in corpul nostru, datorita imunitatii noastre scazute, el se manifesta diferit in diverse organe si regiuni.

In gat, el se manifesta cel mai frecvente prin faringita streptococica. In aceasta afectiune, faringele se inflameaza si apar dureri. De asemenea, febra este foarte des intalnita in acest caz.

Un alt organ la care streptococul se localizeaza este pielea. Aici el agraveaza anumite afectiuni cum ar fi acneea si furunculoza.

Streptococul auriu in nas poate inrautati afectiuni precum rinita si rinosinuzita.staphyloccocus aureus

In ureche el poate declansa si agrava o afectiune numita otita. Prezenta lui amplifica simptomele intr-un mod negativ pentru noi.

Cel mai cunoscut tratament pentru streptococul auriu si cel mai des folosit este antibioticul. Schema de antibiotice este realizata de medicul curant si adaptata dupa nevoile si specificul fiecarui pacient.

In primul rand, aceasta schema se realizeaza dupa o antibiograma ce are scopul de a elimina antibioticele la care organismul nu raspunde.

Cea mai mare problema in tratamentul streptococului intervine in momenul in care organismul creeaza o rezistenta asupra antibioticelor. Datorita acestei rezistente create, antibioticele nu mai au eficienta si drept urmare este foarte greu sa neutralizam streptococul.

Se preconizeaza ca pana in anul 2050, rezistenta asupra antibioticelor va deveni una din cele mai mari probleme cu care omenirea s-a confruntat.

Se cauta la ora actuala diversi inlocuitori pentru antibioticele clasice (sintetizate in laborator).

Un tratament care a dat roade in strainatate pentru infectia cu streptococ este reprezentat de mierea Manuka. Ea a primit apelativul de „cel mai puternic antibiotic natural din lume” datorita proprietatilor ei puternice.

Pe langa proprietatile ei antibiotice, ea ridica si nivelul imunitatii, dar cel mai important lucru este ca organismul nu creeaza rezistenta asupra actiunii ei. Pe langa tratarea streptococul auriu ce se gaseste in gat, in nas si la nivelul altor organe, ea mai trateaza si h pylori sau e coli. Despre tratamentul infectiei cu streptococul auriu cu ajutorul acestei mieri puteti citi mai multe site-ul acesta.

De unde poti contacta acest streptococ?

Mediile spitalicesti, mijloacele de transport in comun si spatiile publice frecventate de multe persoane reprezinta surse principale in care il poti contacta.

Pernele reprezinta si ele surse de streptococi aurii, de asta trebuie schimbate cat mai des.

Indiferent de unde il contactezi, cel mai important factor il reprezinta imunitatea. Ea reprezinta factorul care decide daca organismul il activeaza sau nu.

Imunitatea este bariera noastra de aparare in fata tuturor factorilor ce ne pot perturba echilibrul nostru de functionare al organismului. Daca bariera este slabita, atunci diversi virusuri si bacterii au cale libera spre a declansa afectiuni si spre a le agrava.

Pentru a avea o imunitate crescuta trebuie sa ai un stil de viata sanatos, sa elimini stresul si sa iei imunostimulatoare. Mierea Manuka reprezinta un imunostimulator.

Pentru a afla daca ai streptococ auriu, primul pas il reprezinta vizita la medic. El te va indruma sa faci un exudat nazal, faringian si un set de analize care sa determine prezenta sau absenta lui din corp.

In concluzie, trebuie sa te feresti cat mai mult de aceasta bacterie, in primul rand prin pastrarea si ridicare unui nivel al imunitatii.

De asemenea, este foarte important sa nu iei antibiotice pentru orice problema minora, deoarece organismul va crea in timp o rezistenta asupra actiunii lor si astfel actiunea lor nu va mai avea eficienta.

Tratamentul streptococului auriu a fost, este si probabil va fi in continuare administrarea antibioticelor. Este necesar ca administrarea lor sa se faca dupa o antibiograma. Asadar, sper ca pe viitor, cu ajutorul acestor cunostinte, sa previi si in caz de prezenta lui, sa si tratezi acest streptococ auriu.